Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati pentru rezolvarea unei probleme; mentionezi ca sunt inca la nivel de incepatori si ma depaseste acesta problema.
In urma unei expertize sau impus corectii eferente exercitiilor financiare 2005 si 2006; corectarea erorilor constate s-a facut prin contul 117 "Rezultatul reportat". In urma acestor corectii s-a afectat si tva-ul, rezultand un TVA de plata pentru perioada respectiva. Nu stiu cum ar trebui procedat cu tva-ul respectiv: trebuie declarat la rand de regularizari in decont sau avand in vedere ca au trecut 5 ani s-a prescris si ar trebui dat pe venituri? Dar cu daclaratia 101 trebuie depusa rectificativa pentru anii 2005 si 2006?
Va multumesc!
Buna ziua!
Recent am avut un control pentru perioada 2009-2010 in urma caruia s-a impus TVA suplimentar de plata si penalitati aferente.
Avand in vedere ca tva este aferent anilor precedenti ma gandeam sa inregistrez diferenta la tva astfel:
117=4423
iar penalitatile astfel: 658=4481.
Va rog sa imi spuneti daca procedez corect!
Va multumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. Estimez ca in anul 2011 societatea va incheia cu profit. Am drepul de a da dividende? sau mai intai trebuie acoperita pierderea din anii precedenti si ce ramane se poate distribui la dividende? Va multumesc!
Buna ziua! Am de depus o rectificativa la declaratia 100 pentru luna septembrie si nu stiu exact cum sa calculez impozitul pe profit. Am pierdere contabila si profit fiscal nu nu m-am mai lovit de un asemenea caz. Situatia se prezinta astfel:
venituri total = 1.250.000
cheltuieli totale = 1.260.000
rezultat contabil = -10.000 (pierdere)
chelt nedeductibile = 40.000
rezultat fiscal = 30.000
impozitul pe profit = 30.000 * 16% = 4.800
Este corect calculul?
Mentionez ca in anul precedent am o pierdere fiscala de 32.000. Are vreo influenta asupra calcularii impozitului pe profit?
Va multumesc