In ce mod ii este limitata activitatea profesionala unei persoane care a avut o condamnare pentru ucidere din culpa, accident de masina. Spre exemplu, ar putea lucra in invatamant? Un accident auto face conflict cu o eventuala cariera in profesorat?
Buna ziua,
Sotul meu ar trebui sa intre in comisia pentru eliberarea conditionata in aproximativ o saptamana, problema este urmatoarea: am inteles ca aceasta data s-ar putea amana pentru ca una din persoanele care alcatuiesc aceasta comisie ar intra in concediu. Nu stiu mai multe detalii deocamdata in ceea ce priveste aceasta problema dar as fi interesata cum se procedeaza in cazul stabiliri datei pentru aceasta analiza a liberari conditionate si real la cate zile va fi eliberat. Mentionez faptul ca nu are rapoarte, are evidente excelente , chiar de curand a beneficiar si de o permisie. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ce pot fi facute pentru ca lucrurile sa mearga firesc.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca unei persoane condamnate definitiv cu executare pentru ucidere din culpa, accident de masina, la sfarsitul executarii pedepsei i se va intocmi cazier judiciar cu aceasta mentiune si daca da, pentru cat timp?
Multumesc.
Nu inteleg, masurile preventive ce se gasesc in art 136 cpp nu se pot aplica unei pedepse definitive sau in urma eliberari conditionate?
"Art. 136
Scopul şi categoriile măsurilor preventive
În cauzele privitoare la infracţiuni pedepsite cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare, pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului penal ori pentru a se împiedica sustragerea învinuitului sau inculpatului de la urmărirea penală, de la judecată ori de la executarea pedepsei, se poate lua faţă de acesta una dintre următoarele măsuri preventive:
a) reţinerea;
b) obligarea de a nu părăsi localitatea;
c) obligarea de a nu părăsi ţara;
d) arestarea preventivă.
Scopul măsurilor preventive poate fi realizat şi prin liberarea provizorie sub control judiciar sau pe cauţiune.
Măsura prevăzută în alin. 1 lit. a) poate fi luată de organul de cercetare penală sau de procuror.
Măsurile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c) se pot lua de procuror sau de judecător, în cursul urmăririi penale, şi de instanţa de judecată, în cursul judecăţii.
Măsura prevăzută în alin. 1 lit. d) poate fi luată de judecător.
Măsura arestării preventive nu poate fi dispusă în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede alternativ pedeapsa amenzii.
Liberarea provizorie se dispune de instanţa de judecată.
Alegerea măsurii ce urmează a fi luată se face ţinându-se seama de scopul acesteia, de gradul de pericol social al infracţiunii, de sănătatea, vârsta, antecedentele şi alte situaţii privind persoana faţă de care se ia măsura."
Liberarea provizorie este aceiasi cu liberarea conditionata?
Deci nu se mentioneaza nici o restrictie, si am uitat sa precizez ca este vorba de o condamnare pentru ucidere din culpa deci banuiesc ca nu este vorba de revocare.
Sigur sigur? Imi cer scuze pentru insistente dar este un aspect foarte important si aceasta afirmatie ca ar putea interveni interdictia de a parasi in urma eliberarii conditionate tara vine din partea avocatului.