avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate abriegal

Activitate abriegal

Buna ziua,
va rog frumos sa-mi acordati sprijinul dumneavoastra in urmatoarea problema:
avem o firma pe care dorim sa o inchidem. Am fost la administratia financiara cu intentia de a stinge toate datoriile catre buget in vederea inchiderii firmei. Acolo am aflat ca suma pe care o avem de platit este mult mai mare decat ma asteptam si asta din cauza impozitului forfetar. Desi avem documente de la Registrul Comertului care atesta ca firma si-a incetat activitatea in 17.11.2009, in evidentele Administratiei Financiare nu apare acest lucru, dimpotriva firma apare activa. Am fost la Registrul Comertului sa lamureasc acest aspect, acolo mi s-a spus ca la data respectiva este mentionata modificare domeniu de activitate si nu intreruperea activitatii, desi in documentele pe care le avem noi este specificat clar ca se intrerupe activitatea. Doamna de Registru spune ca documentele pe care le avem, respectiv Certificat constatator, Incheiere si Certificat inregistrare Mentiuni, nu au nicio valoare pentru ca nu am avem Hotarare suspendare cu regim derogatoriu. Deci avem acte care atesta incetarea activitatii dar nu si de suspendare a activitatii - asta am inteles eu. Ce mai putem face in situatia de fata?

Multumesc,
Gabriela
Avem o hotarare judecatoreasca intr-o speta de granituire. Vecinii respectivi continua sa ne creeze probleme de fiecare data cand intram pe aceea portiune de teren, pentru ei aceea hotarare nu inseamna nimic, fac scandal, tipa, ne insulta si ne ameninta ca ne omoara daca mai intram in curtea lor?!. Nu exista gard pe aceea portiune, nu am facut inca pentru ca ei fac taraboi doar pentru ca ne aflam fizic pe acel teren, dar sa mai si construim gard, deci in situatia data, va trebui sa apelam la un executor judecatoresc, cum se procedeaza cu plata cheltuielilor aferente acestui demers? Ei inca mai au sa ne dea bani reprezentand partea lor de cheltuieli de judecata in procesul de granituire, din luna mai pana acum ne-au trimis 450 lei (mai au de plata 159,65 lei), am intrebat de ce nu ne da banii - raspunsul a fost ca nu vrea.

Multumesc,
Gabriela Toma