Am inteles si va multumesc mult pentru informare..dar cu riscul ca gresesc...din cate am auzit , cu scurt timp in urma , am fost la o firma care infiinteaza firme si consultantul respectiv mi-a spus ca acum nu ar mai fi nevoie de "atestat pentru persoana fizica autorizata" in cadrul SRL-ului .
S-a inselat persoana respectiva sau are dreptate ??
Si daca s-a inselat si trebuie sa iau acel atestat...ce implica acest lucru ( vechime , specializare , studii ) ?
As fi recunoscator pentru un raspuns...!
Multumesc.
Problema mea este simpla...vreau sa infiintez o firma cu domeniul de activitate transport in regim TAXI ,ceea ce implica, bineinteles , obtinerea unei autorizatii ( licenta ) TAXI , dar am o mica dilema . Ce este mai bine sa fac pentru asta...o firma SRL sau PFA ? Ce implica una fata de alta..?
Ma refer :
1). SRL-ul implica administrator ( eu ) ,contabil ( colaborare cu firma de contabilitate sau angajat contabil ) . Mai trebuie cumva si cursuri de specializare separat de atestatul de taximetrist ? Nu cunosc ce implica un SRL in domeniu.
2). PFA-ul , care solicita o contabilitate simpla..., dar fara a putea , ulterior, sa instrainez licenta sau spre vanzare firma !
Eu as inclina spre SRL, fiindca as avea mai multe obtiuni...dar poate-mi dati cateva sfaturi in problema mea....SRL / PFA ?
Trebuie sa dau drumul actelor necesare infiintarii si nu stiu ce este mai bine sa fac .
Multumesc !
Buna seara .... as dori sa ma invatati si pe mine pasii care trebuie sa-i fac ptr. depunerea actelor in vederea SOMAJULUI ?
Trebuie sa mentionez faptul ca firma unde am lucrat mi-a inmanat actele necesare ptr obtinerea somajului....numai ca nu stiu unde sa merg cu ele ! V-as fi recunaoscator cu un sfat !
Multumesc !
Va multumesc din suflet pentru raspunsul concret care l-ati dat domnul mayer...... sincer citind mai sus ....la ce a postat dl afaceriiolde...nu am inteles mare lucru...bineinteles ...eu nestapanind termenii juridici ...mi-a fost greu sa trag o concluzie ! Asta nu inseamna ca nu-i multumesc...dar raspunsul dumneavoastra a fost f succint si pe intelesul tuturor !
Multumesc !
Doresc sa fac succesiune ( cred ca asta este termenul cel mai potrivit...decat ....cumparare )...ptr. a prelua un PFA cu licenta taxi !
Ptr asta am inteles ( nu ma pricep deloc la pasii care treb sa-i fac ) , ca trebuie sa deschid un IF...(sau daca se poate chiar un SRL ? )in care sa cesionez si PFA-ul respectiv ptr. a beneficia de licenta taxi...PFA-ul respectiv detine va detine 2% din IF-ul care-l voi deschide.
Intreberea mea si nelinistea ar fi urmatoarea ( in afara de faptul ca trebuie sa ma feresc de riscurile preluarii unor Datorii ...litigii...Fisc....etc):
In caz ca dupa ce iau acel PFA cu 2% in cadrul IF-ului meu...respectivul individ face vreo boacana ( accident ... litigiu...) care implica Amenzi , Plati ,..etc... voi fi si eu raspunzator in vreun fel ? Adika pot fi obligat sa-i platesc eu BOACANELE ?
Va sunt recunoscator ptr. orice sfat !
Multumesc!