avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Nu stiu ce sa fac si daca e posibil sa preiau o ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Nu stiu ce sa fac si daca e posibil sa preiau o autorizatie de transport in regim taxi

Doresc sa fac succesiune ( cred ca asta este termenul cel mai potrivit...decat ....cumparare )...ptr. a prelua un PFA cu licenta taxi !
Ptr asta am inteles ( nu ma pricep deloc la pasii care treb sa-i fac ) , ca trebuie sa deschid un IF...(sau daca se poate chiar un SRL ? )in care sa cesionez si PFA-ul respectiv ptr. a beneficia de licenta taxi...PFA-ul respectiv detine va detine 2% din IF-ul care-l voi deschide.
Intreberea mea si nelinistea ar fi urmatoarea ( in afara de faptul ca trebuie sa ma feresc de riscurile preluarii unor Datorii ...litigii...Fisc....etc):
In caz ca dupa ce iau acel PFA cu 2% in cadrul IF-ului meu...respectivul individ face vreo boacana ( accident ... litigiu...) care implica Amenzi , Plati ,..etc... voi fi si eu raspunzator in vreun fel ? Adika pot fi obligat sa-i platesc eu BOACANELE ?
Va sunt recunoscator ptr. orice sfat !
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
kib, utilizator
Cel mai recent răspuns: kib , utilizator 13:08, 16 Decembrie 2011
OUG. 44 Art. 21. - (1) PFA isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acesteia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...


vezi art.25 LG.26*1990 Art. 25. - (1) Orice persoana fizica sau juridica prejudiciata ca efect al unei inmatriculari ori printr-o mentiune in registrul comertului are dreptul sa ceara radierea inregistrarii pagubitoare, in tot sau numai cu privire la anumite elemente ale acesteia, in cazul in care prin hotarari judecatoresti irevocabile au fost desfiintate in tot sau in parte sau modificate actele care au stat la baza inregistrarii cu privire la care se solicita radierea, daca prin hotararea judecatoreasca nu a fost dispusa mentionarea in registrul comertului.
(2) Cererea se depune si se mentioneaza in registrul comertului la care s-a facut inmatricularea comerciantului. In termen de 3 zile de la data depunerii oficiul registrului comertului inainteaza cererea tribunalului in a carui raza teritoriala se afla sediul comerciantului, iar in cazul sucursalelor infiintate in alt judet, tribunalului din acel judet.
(3) Tribunalul se pronunta asupra cererii cu citarea oficiului registrului comertului si a comerciantului.
(4) Hotararea judecatoreasca de solutionare a cererii poate fi atacata numai cu recurs, iar termenul de recurs curge de la pronuntare, pentru partile prezente, si de la comunicare, pentru partile lipsa.
(5) Oficiul registrului comertului va efectua radierea si va publica hotararea judecatoreasca irevocabila in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala partii care a introdus cererea. In acest scop, instanta va comunica oficiului registrului comertului hotararea judecatoreasca, in copie legalizata, cu mentiunea ramanerii irevocabile.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator
1.Din anul 2007 odata cu aparitia L 265 nu se mai folosesc termenii licenta de transport si licenta taxi, acestia au fost inlocuiti cu autorizatie de transport si respectiv autorizatie de transport in regim taxi ( prima se atribuie cate una pentru fiecare SC/ PFA/ II sau IF in parte, iar cea de a doua pentru fiecare autoturism taxi pe care il detin respectivii)
2. Pe baza acestor autorizatii, detinatorul incheie cu primaria un contract numit contract de atribuire a gestiunii delegate pentru executarea serviciului de transport in regim taxi
3. Daca titularul unui asemena contract doreste sa cesioneze, o poate face doar in conditiile L168/2010.Operatiunea insa nu se numeste vanzare /cumparare, insa in practica se foloseste aceasta expresieoarecum gresit
Pentru utilizatorul kibDaca ati gasit un PFA dispus sa faca aceasta, trebuie sa stiti ca el doar va cesioneaza contractul de care vorbeam, dupa aceasta el ramane in continuare PFA pana la radierea sa din Reg.Comertului.Nu puteti ca prin "preluarea" de care vorbeati s-al integrati noului dvs srl.
Ca sa deveniti dvs titularul acelui contract, va trebui ca titularul lui ( adica PFA_ul pe care l-ati gasit) sa-si dea acordul, iar dvs sa va constituiti in SRL, PFA II sau IF cu cod CAEN transport taxi. Toate acestea alaturi de o alta serie de documente pe care va trebui sa le procurati
Dupa ce va constituit in SRL sau PFA II /IF si v-ati intrat in toate drepturile privind executarea serviciului de transport taxi, puteti de pilda sa-l angajati pe "partenerul"dvs, daca la asta v-ati referit in situatia prezentata, iar raporturile vor fi de angajor-angajat.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
mayer, utilizator
Va multumesc din suflet pentru raspunsul concret care l-ati dat domnul mayer...... sincer citind mai sus ....la ce a postat dl afaceriiolde...nu am inteles mare lucru...bineinteles ...eu nestapanind termenii juridici ...mi-a fost greu sa trag o concluzie ! Asta nu inseamna ca nu-i multumesc...dar raspunsul dumneavoastra a fost f succint si pe intelesul tuturor !
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare inteprindere individuala floriflorentina floriflorentina buna ziua, am o mica problema..si a-si dori un sfat, va rog:D anum trecut am infiintat o i.individuala si nu am avut deloc activitate,iar acum a-si dori s-o ... (vezi toată discuția)
Denumiri identice pt. societati diferite ContSters154162 ContSters154162 Am descoperit recent ca exista o societate comerciala \"P\" intr-un alt judet, denumita exact la fel ca societatea mea \"P\"#-o. Desi nu avem acelasi obiect de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de sediul social din apartament corinana corinana Am doua situatii neplacute cu sediile sociale ale altora in casele mele. Concret: 1. Acum 10 ani am cumparat un apartament. De cand cu discutia cu cladirile ... (vezi toată discuția)