avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate Alecksya

Activitate Alecksya

1. Stiti cumva care ar putea fi cauza in urma careia s-a facut mentiunea ca intampinarea este obligatorie pe a doua citatie de la deschiderea procesului, iar pe prima nu (si nici pe cele trimise anterior de la notar)?
2. Exista cumva posibilitatea ca in cazul in care tatal castiga procesul si ramane cu toata mostenirea sa solicite cheltuieli de judecata copilului/copiilor (in cazul in care unul dintre ei se prezinta) care nu a/au manifestat interes fata de mostenire prin neprezentare sau nedepunere de intampinare?
Succesiune in urma decesului mamei. Au ramas doi copii si tatal. Tatal a chemat copiii in judecata.
1. Daca la notar, prin neprezentare s-a mentionat pe citatii ca se considera neacceptarea mostenirii, pentru ce s-a ajuns la proces si mai este necesara o intampinare obligatorie?
2. Care sunt consecintele legale in cazul nedepunerii unei intampinari obligatorii (mentiune facuta de-abia pe a 3-a citatie!!!) intr-un proces de succesiune?
Multumesc frumos!
Va multumesc pentru raspunsuri, insa as avea nevoie de niste informatii clare, din punct de vedere juridic. Sunt in totalitate de acord cu dvs, insa am nevoie si din punct de vedere legal sa stiu cum sunt demersurile. Astept in continuare raspunsuri la aceasta postare de la cei care au informatii legate de acest proces.
Multumesc!
In lipsa acestor dovezi scrise, care ar fi urmarile, avand in vedere ca in ultimii 10 ani de tutela nu s-a solicitat niciodata asa ceva si de asemenea este pentru prima oara cand descarcarea gestiunii se face la judecatorie? Tutorele nu ar fi trebuit sa fie instiintat de catre Autoritatea Tutelara (unde a si depus in ultimii 10 ani descarcarea de gestiune), in scris, legat de aceasta modificare, cum ca se solicita dovezi scrise privind cheltuielile avute cu pusul sub interdictie?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii legat de citatia primita privind descarcarea de gestiune pentru Fond - tutela.

Fragment din citatie:
“_____ cu ultimul domiciliu in ____, este chemat in aceasta instanta, camera ___, in ziua de ___, la ora__ , in calitate de petent, pentru Fond - tutela.
In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa. Cu mentiunea de a depune la dosar: hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de punere sub interdictie, dispozitia primarului de numire a tutorelui, dovezi scrise privind venitul net realizat de pusul sub interdictie, in fiecare luna a anului 2011, dovezi scrise privind cheltuielile facute in 2011 cu pusul sub interdictie, toate in copie xerox, si extras CF ;a zi pentru imobilul din care pusul sub interdictie detine o cota de 3/4, si darea de seama refacuta, pe anul 2011, in sensul ca in cuprinsul acesteia sa fie individualizat cu adresa, nr. de carte funciara, si nr. top., imobilul din care pusul sub interdictie are o cota de 3/4.”
Intrebarile mele se refera la urmatoarele doua aspecte:
1. Ce se intelege prin “dovezi scrise privind cheltuielile facute in 2011 cu pusul sub interdictie”? Se refera la bonuri fiscale sau alte dovezi scrise cum ar fi declaratia autoritatii tutelare in urma verificarilor facute la domiciliu?
In lipsa acestor dovezi scrise, care ar fi urmarile, avand in vedere ca in ultimii 10 ani de tutela nu s-a solicitat niciodata asa ceva si de asemenea este pentru prima oara cand descarcarea gestiunii se face la judecatorie? Tutorele nu ar fi trebuit sa fie instiintat de catre Autoritatea Tutelara (unde a si depus in ultimii 10 ani descarcarea de gestiune), in scris, legat de aceasta modificare, cum ca se solicita dovezi scrise privind cheltuielile avute cu pusul sub interdictie?
2. Darea de seama depusa mai poate fi modificata?
Răspuns la discuția Succesiune
Buna seara,
As dori sa stiu daca raspunsul dumneavoastra vine ca o completare/adugare la cele spuse mai sus de dl. Munteanu.
Multumesc
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc frumos pt clarificari si promptitudine.
O seara frumoasa!
Discuție Succesiune
Buna ziua,
Va retin atentia pentru a clarifica un aspect legat de succesiune.
Bunica mea a decedat in mai 2011 lasand in urma un sot si doi copii.
Bunicul, sotul supravietuitor a deschis succesiunea. Cei doi copii au fost citati de 4 ori, insa de fiecare data au ales varianta neprezentarii (unul dintre ei avand si domiciliul in strainatate), mentiune facuta si pe citatie, cum ca prin neprezentare se considera ca respectivul renunta la drepturile de succesiune.
Acum s-a primit o citatie, stufoasa, in care reclamantul, bunicul meu, solicita prezenta celor doi copii in instanta si mentioneaza, printre altele, asa:
"Intrucat cei doi succesori legali, in calitate de descendeti directi (numele copiilor) nu manifesta niciun interes in preluarea mostenirii dupa defuncta lor mama, sunt nevoit sa ma adresez Onoratei Instante cu prezenta actiune, prin care solicit sa se constate ca subsemnatul am calitate de mostenitor, ca vin la mostenire in calitate de sot supravietuitor si, ca urmare a aplicarii prevederilor art. 971 alin. 2 Cod civil, sa constatati ca subsemnatul culeg intreaga mostenire dupa defuncta."

Intrebarea mea este: in momentul acesta, mentionand cele scrise mai sus, bunicul meu este deja mostenitor legal sau el poate deveni mostenitor legal doar cu acordul copiilor in fata instantei?