Succesiune in urma decesului mamei. Au ramas doi copii si tatal. Tatal a chemat copiii in judecata.
1. Daca la notar, prin neprezentare s-a mentionat pe citatii ca se considera neacceptarea mostenirii, pentru ce s-a ajuns la proces si mai este necesara o intampinare obligatorie?
2. Care sunt consecintele legale in cazul nedepunerii unei intampinari obligatorii (mentiune facuta de-abia pe a 3-a citatie!!!) intr-un proces de succesiune?
Prin intampinare urmaeza sa aratati apararile fata de cererea de chemare in judecata Aceste aparari constau in invocarea unor exceptii sau efectiv aparari de fond.
Nu exista o sanctiune ce vi se aplica dvs. pentru nedepunerae intampinarii, insa sunt aspecte care se pot invoca doar pana la prima zi de infatisare.
Va fi deci mai usor si util dvs.sa precizati de la inceput pozitia fata de cererea respeciava, asigurandu-va astfel ca sunteti in termenul legal pentru invocarea anumitor exceptii.
1. Stiti cumva care ar putea fi cauza in urma careia s-a facut mentiunea ca intampinarea este obligatorie pe a doua citatie de la deschiderea procesului, iar pe prima nu (si nici pe cele trimise anterior de la notar)?
2. Exista cumva posibilitatea ca in cazul in care tatal castiga procesul si ramane cu toata mostenirea sa solicite cheltuieli de judecata copilului/copiilor (in cazul in care unul dintre ei se prezinta) care nu a/au manifestat interes fata de mostenire prin neprezentare sau nedepunere de intampinare?