Buna ziua
Am si eu cateva nelamuriri cu privire la recuperarea unei garantii de la fostul loc de munca, o sa explic dupa care pun intrebarile la care sper sa primesc raspunsuri.
La inceputul anului 2011 mam dat demisia de la fostul loc de munca(gasindu-mi altceva) ce avea probleme financiare si ceruse insolventa in instanta, aici mi-se oprea o garantie lunara ce in 2 ani si ceva a ajuns dupa calculele mele la suma de peste 1500 Ron . In contractul de garantie semnat de ambele parti se specifica ca suma ce reprezinta garantia mi-se va da in maxim 30 zile, dar nu s-a intamplat asa. Am facut o cerere eu si mai multi colegi ai mei ce au fost trimisi in somaj sau au plecat catre administratorul firmei pentru restituirea garantiei. Dupa cateva zile am primit toti cate un plic in care administratorul firmei ne anunta ca nu se poate sa ne restituie garantia din motive financiare (probleme financiare). Atunci eu am luat hotararea de ai actiona in instanta unde am depus o cerere in luna martie si am fost chemat in instanta pentru solutionare fix peste un an .
Intrebarii:
Ma pot reprezenta singur in instanta?
Poate firma refuza plata garantiei pe motiv de insolventa sau faliment?
Pot cere in instanta daune morale chiar daca in cererea initiala pe care am depus-o la tribunal nu am specificat ? Daca da cat pot cere?
Buna ziua
Am si eu o mare problema , acum aproximativ 1 luna am fost contactat pe mail in urma unei aplicari pe un site de joburi de catre o asa zisa companie de transporturi navale Welt Cargo in care mi-se spunea ca sunt acceptat ca reprezentant vanzari care specifica ca va deschide un sediu in Bucuresti in luna martie mi-au cerut un cont in care sa imi vireze salariul si date personale. Am zis ok iar dupa cateva zile mi-au trimis ceva facturi in word de completat specificand ca prim job , dupa o saptamana la fel, am zis ok nu e nimic iesit din comun plus ca vazusem site oficial si adrese de contact . Saptaman aceasta au fost virati niste bani in contul meu si mi-au spus ca trebuie sa platesc o ruta de transport Ucraina -Olanda dat nu prin transfer bancar ci catre o persoana prin western sau moneygram, zis si facut . Ieri ma suna de la banca ca s-a produs o frauda si in ce circumstante am ajuns eu in posesia banilor si ca tre sa dau declaratii. Care sunt consecintele ce ma asteapta pt ca am fost naiv ? Pot avea de suferit ca complice?