avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda prin internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda prin internet

Buna ziua
Am si eu o mare problema , acum aproximativ 1 luna am fost contactat pe mail in urma unei aplicari pe un site de joburi de catre o asa zisa companie de transporturi navale Welt Cargo in care mi-se spunea ca sunt acceptat ca reprezentant vanzari care specifica ca va deschide un sediu in Bucuresti in luna martie mi-au cerut un cont in care sa imi vireze salariul si date personale. Am zis ok iar dupa cateva zile mi-au trimis ceva facturi in word de completat specificand ca prim job , dupa o saptamana la fel, am zis ok nu e nimic iesit din comun plus ca vazusem site oficial si adrese de contact . Saptaman aceasta au fost virati niste bani in contul meu si mi-au spus ca trebuie sa platesc o ruta de transport Ucraina -Olanda dat nu prin transfer bancar ci catre o persoana prin western sau moneygram, zis si facut . Ieri ma suna de la banca ca s-a produs o frauda si in ce circumstante am ajuns eu in posesia banilor si ca tre sa dau declaratii. Care sunt consecintele ce ma asteapta pt ca am fost naiv ? Pot avea de suferit ca complice?
Cel mai recent răspuns: silviu3marian , utilizator 12:36, 17 Decembrie 2011
1. Suma primita in cont (de la cine, mai exact?) trebuia transferata integral mai departe prin WE sau Moneygram, reprezentand cv transport pe ruta mentionata? Cine sau ce trebuia transportat pe ruta respectiva, si care este legatura cu angajarea Dvs?
2. "Zis si facut" inseamna ca ati efectuat transferul de bani asa cum vi s-a solicitat de catre "angajator"?
3. La ce tip de frauda s-a referit banca?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
cga43, utilizator
E veche ...Frauda WU Cauta pe Google
Uite un exemplu

[ link extern ] /

sau aici

[ link extern ]

Asa ca mana pe Goagal... ce naiba! Cand ai aud pe multi "Vaaaaai ce bine mai era pe vremea lu Ceashca" Dada Ce bine era sa traiesti ca prostu asa ,neinformat,nevazut,un fel de cadavru umblator pe drumu dinspre munca spre casa si invers.Iar azi cand INFORMATIA INSEAMNA PUTERE iar de informatie te poti servi cand vrei cum vrei (cel putin in Romania nu avem oameni atat de capabili sa poata controla circuitul informatiei)...mi se pare cel putin rusinos sa mai cazi in capcane vechi de cand lumea.

Dar exista Avocatnet =D> si bineinteles Google. Si poate mai sunt si altii. Care nu iti zic niciodata "ASTA NU VREAU SA ITI SPUN" ce iti zic ce vrei...trebuie doar sa intrebi...

Romanu in general considera ca le stie pe toate. Nu iti vine a crede? Uita te intr-o zi la Irealitatea teve sau la Haaantena 3 mo! Sa vezi ce de minti luminate ne umplu de sfaturi

Hai sa ai ziua buna! Ma duc la o bere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rugat un prieten să transfere, prin western union, 4500 e în germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. ce pot să fac? AndreiDori AndreiDori Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Fraude pe net Cristiano43 Cristiano43 Stimati Domni si Doamne..astazi am fost TILHARIT PUR si SIMPLU de catre o persoana din tara(mi-a zis k este din sibiu) prin intermediul WESTERN UNION....a ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe cont interzice incasarile si platile cu numerar? Crackery9 Crackery9 Daca da, in baza carui articol din lege? Doresc sa stiu daca este considerata eludare cererea catre clienti de a plati in numerar si deci daca este legala ... (vezi toată discuția)