avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Activitate romeo67

Activitate romeo67

Răspuns la discuția Conventie sau contract
Atunci de ce Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara scrie pe extrasul de carte funciara Partea II: Intabulare, drept de PROPRIETATE mod dobandire Conventie in cota actuala 1/1
In luna mai acelasi oficiu de cadastru scrie contract vanzare-cumparare si in luna iunie scrie conventie (aceeasi locuinta dupa vanzare)

Cand cumperi o locuinta cum se scrie conventie sau contract ?
Buna ziua,

Vreau sa cumpar o garsoniera, dar nu sunt hotarat din urmatoarele motive:
- blocul nu are apa calda si caldura;
- fostul administrator al blocului a facut o “paguba” de aproximativ 3 miliarde lei vechi;
- in prezent fostul administrator este arestat si procesul este pe rol.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca asociatia de locatari castiga procesul cu fostul administrator al blocului, dar nu poate plati/recupera “paguba” de 3 miliarde lei, pentru ca a cheltuit (risipit) banii, cine va prelua datoria (paguba) produsa de administrator ?
2. In cazul in care, sa spunem ca pentru a recupera “paguba” locatarii trebuie sa plateasca suma de 3 miliarde lei (impartita la numarul de apartamente din bloc), eu ca nou locatar in acest bloc, voi suporta “paguba” la fel ca ceilalti locatari din bloc ?

Pana nu se recupereaza “paguba” acest bloc nu va avea apa calda si caldura.
Cine poate sa ma lamureasca la aceasta speta ?

Multumesc,
Romeo G.
Proiectul de modificare a Codului rutier le permite tinerilor de 17 ani să conducă autoturismul, dacă lângă ei se află un adult, coboară nivelul alcoolemiei la care fapta devine infracţiune, creşte amenzile şi introduce controlul medical o dată la 10 ani.

Carnetul de conducere poate fi obţinut la 17 ani, dar până la majorat tinerii nu pot şofa decât cu un adult în dreapta lor. În SUA, de exemplu, licenţa se obţine la 16 ani.

Citeşte şi: Ce legi care te afectează se votează în 2012 la Bruxelles

De asemenea, examenul auto, proba practică, se va da pe maşini ale poliţiei, nu ale şcolilor de şoferi. Ele vor fi dotate cu camere de filmat ce vor înregistra testarea, astfel încât să reducă posibilitatea ?aranjării? examenelor.

Condusul sub influenţa alcoolului se transformă în infracţiune la un nivel de 0,5 grame de alcool în sânge, nu la 0,8, ca până acum.

De asemenea, va creşte perioada de suspendare în cazul depăşirii vitezei, dar încă nu se ştie exact ce formulă se va adopta.

Poliţistul va putea să oblige şoferii să-şi facă analizele medicale şi psihologice dacă acesta este prins beat la volan, dacă a depăşit viteza cu mai mult de 60 de kilometri pe oră sau dacă a fost sancţionat de două ori pentru ?comportament agresiv?.

?Comportament agresiv înseamnă deplasarea succesivă de pe o bandă pe alta, pentru depăşire, întoarcerea prin folosirea frânei, frânarea bruscă, demararea în forţă sau o apropiere riscantă de altă maşină aflată în trafic şi claxonatul abuziv. În această situaţie, carnetul ar putea fi suspendat pentru 60 de zile.


[ link extern ] #

La comportament agresiv as introduce un aliniat in cazul depasirii vitezei de 200 kmh la confiscarea masinilor si a motocicletelor vitezomanilor.

[Interventie moderator: Va rog sa cititi si sa respectati pct. 2.7 din regulamentul de postare]
Noul Cod de procedura civilă intră în vigoare la 1 iunie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei, C.P.

"În 2012 vom pune în aplicare noul Cod de procedură civilă, cu termen în iunie", a spus ministrul Justiţiei, potrivit MEDIAFAX.
Predoiu a adăugat că noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justiţiei.
Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul că România a făcut demersuri pentru îmbunătăţirea procedurilor judiciare şi că autorităţile române au întreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare şi a continuat pregătirile pentru intrarea în vigoare a patru Coduri noi.
Pentru creşterea ritmului reformei judiciare în următoarea perioadă, CE spunea că România ar trebui să adopte un plan de implementare a Codului civil şi pentru celelalte trei noi coduri (Cod penal, Cod de procedură civilă şi de procedură penală-n.r.) care urmează a fi introduse în 2012 şi să creeze un cadru de cooperare împreună cu magistraţii şi cu societatea civilă pentru a facilita ajustările structurale necesare ale sistemului judiciar.
Comisia susţinea că este important să se evite practicile divergente şi că o bună pregătire a magistraţilor va fi esenţială pentru o implementare omogenă a Codurilor.