avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Conventie sau contract
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Conventie sau contract

Cand cumperi o locuinta cum se scrie conventie sau contract ?
Cel mai recent răspuns: Petru Luncan , Traducator autorizat 23:06, 5 Iulie 2012
Cei doi termeni sunt sinonimi. Se obişnuieşte însă a se folosi termenul de ,,contract,,.
,,Convenţiile legal făcute au putere de lege între părţile contractante,,.
,,Contractul este legea părţilor ,,
:)
Sunt de acord cu "legally_aid"!

In plus, "CONTRÁCT s.n. 1. Convenție (scrisă) prin care două sau mai multe părți se obligă reciproc la ceva."
[ link extern ]

Pentru mai multe detalii legate de vanzarea-cumpararea unei locuinte vizitati:

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Petru Luncan, Traducator autorizat
Autorul topicului pune o intrebare,dar asteapta raspuns la cu totul si cu totul alta problema,
respectiv la modalitatea si cota de notare a proprietatii la OCPI
Atunci de ce Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara scrie pe extrasul de carte funciara Partea II: Intabulare, drept de PROPRIETATE mod dobandire Conventie in cota actuala 1/1
In luna mai acelasi oficiu de cadastru scrie contract vanzare-cumparare si in luna iunie scrie conventie (aceeasi locuinta dupa vanzare)

Asta cred ca depinde de vechimea in munca a celui care intocmeste respectivul act spre a fi eliberat! :)

Oricum, nici una dintre forme nu poate fi considerata ca fiind gresita intrucat sunt sinonime!

Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Petru Luncan, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare - cumparare: conventie sau nu Marica_sz Marica_sz Am cumparat un imobil cu contract de vanzare-cumparare intocmit de notar. Intrebarea mea, de ce scrie in CF : INTABULARE, DREPT DE PROPRIETATE, CU TITLU DE ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula o intabulare ? ANDREEA-VLAD ANDREEA-VLAD Buna ziua. Am cumparat la legea 112 un apartament dintr-o casa nationalizata care este compusa din subsol, parter, etaj1 si mansarda. Primaria a vandut ... (vezi toată discuția)
Calitatea ocpi pasiva Adrian Berdila Adrian Berdila Mi-a fost respinsa plangerea impotriva incheierii de carte funciara deaorece Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu are calitate procesuală ... (vezi toată discuția)