Buna ziua. As dori sa va intreb in cazul in care certificatul medico legal spune :
fractura coronara 1.1,2.1,1.2 (cei 3 dinti din fata sus) ,
fractura coroana de invelis 4.5 (e vorba de un molar care era imbracat),
fractura de piramida nazala cu minima deplasare, excoriatie, echimoze, hematom epicranian, plagi contuze, comotie cerebrala anamnestica.Necesita
15-16 zile de ingrijiri medicale pt vindecare. Procurorul a facut incadrarea pe
lovire si alte violente. Sunt parte vatamata ,m-am constituit parte civila in procesul penal, prima infatisare a avut loc dar s-a amanat la cererea invinuitului. Agresiunea a avut loc noaptea de catre 2 indivizi, ambii au recunoscut, unul din ei a decedat, decesul acestuia nu are nici o legatura cu incidentul (a omorat o prostituata si s-a sinucis). Mentionez ca cel cu care ma judec nu are antecedente si pe el l-am invinuit de ruperea dintilor si a nasului, iar eu nu am lovit. Exista certificatul medico-legal, martori - 2 apartinand familiei mele si un agent de paza, plangerea prealabila si recunoasterea faptei de catre invinuiti,deci toate favorabile mie. Stiu ca depinde de instanta de judecata, dar as putea reusi sa schimb incadrarea juridica in
slutire, respectiv vatamare corporala grava si daca da cum procedez, ii cer acest lucru judecatorului pe cale verbala?
A doua intrebare ar fi ce
daune morale si materiale ar fi ok sa cer? Facturi am pentru refacerea protetica a celor 3 dinti in valoare de 1500 ron, lucrare care am facut-o la un medic stomatolog prieten de familie, deci implicit mult mai ieftin. As dori sa cer o suma mai mare in vederea refacerii dintilor intr-un material de calitate sporita, care sa suplineasca calitativ pe cei naturali, nu stiu daca se aproba.Ce parere aveti? Multumesc anticipat.
PS: un exemplu similar am gasit aici :
[ link extern ]