avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria2011

Activitate anamaria2011

copiii mei nu ar trebui sa imparta cu nimeni bunurile mele, casatoria mea nu trebuie sa le afecteze negativ viata lor din punct de vedere material. Nici eu nu urmaresc sa castig nimic din ce nu mi se cuvine vreau ca totul sa fie corect si sa fiu multumita si sigura de ceea ce fac.
Asa incat ar fi o idee buna sa-mi fac un testament pentru bunurile proprii pe care le am pana in acest moment si prietenul meu sa-mi faca un act pe suma investita in casa lui si ar fi totul in regula, nu ?
in cazul in care nu ar exista nici un act, ma casatoresc cu el, daca ipotetic eu nu voi mai fi copiii intra sau nu la mostenire ?
tranzactia de care spuneati mai sus cine o face, notarul sau poate si un avocat ? se face inainte sau e ok si dupa casatorie ??
va multumesc pentru timpul acordat
noi am facut un contract de imprumut in martie 2011 cu termen scadent trei ani, suma nu e mica si vroiam sa am si eu o asigurare cat de cat pentru aceasta suma. Acum ne-am gandit sa ne casatorim si nu stiu cum ma va afecta asta pe viitor. El imi poate face donatie sau sa-mi vanda fara ca mama lui sa stie ? Cred ca ei nu-i va conveni ar interpreta ca de aceea am investit in casa sa vin cu pretentii. Noi vroiam si vrem in continuare sa fim impreuna pe tot restul vietii...casa era veche, necesita renovare, ei nu dispuneau de bani eu am sustinut financiar lucrarile iar eu acum ca suma s-a marit atat si inca nu am terminat cu renovarea doresc sa ma asigur ca nu-s bani pierduti si ca raman copiiilor mei daca eu patesc ceva. Cand am inceput lucrarile nu credeam ca ne intindem asa de mult. Daca ma casatoresc contractul incheiat mai e valabil sau nu ? Sau daca facem altul inainte de casatorie cu suma actualizata va fi valabil , copiii mei vor fi despagubiti cu suma respectiva daca eu nu voi mai fi ??
Buna ziua,
sunt doi frati, la moartea tatalui lor jumatate din casa s-a intabulat pe el, prietenul meu, celalalt frate a primit in contrapartida bani iar acum pe jumatatea mamei care traieste este contact de intretinere cu uzufruct viager incheiat tot cu prietenul meu. Proprietar e el dar mama lui are uzufruct viagar.
cam asta e situatia din cate cunosc eu.
Buna seara
intrebarea mea este urmatoarea : ce act poate sa-mi faca prietenul meu, viitor sot pentru a ma despagubi cu o suma de bani pe care am investit-o in casa lui care e mostenire de la parinti. Mama lui traieste si lasa aceasta casa cu testament copilului ei , respectiv prietenului dar are clauza de uzufruct viager. Noi urmeaza se ne casatorim si eu presupun ca nu am nici un drept in aceasta casa dar am si eu doi copii care vreau sa fie despagubiti cu suma pe care eu am investit-o aici in cazul in care mor. Cat traiesc e ok caci locuim aici si totul e bine. Dar daca eu dispar nu vrea sa fie dati afara ca si cum nu as fi facut nimic in aceasta casa. Ce acte putem intocmi in acest sens ? Noi suntem ambii divortati si fiecare avem copii.
Daca facem acum inainte de casatorie un contract de imprumut pe acea suma si punem ca termen scadent sau data de executare o perioada mai lunga e ok ?
Sau exista alta posibilitatea ??
va multumesc