avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce acte trebuie sa intocmesc pentru despagubirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce acte trebuie sa intocmesc pentru despagubirea copiiilor mei

Buna seara
intrebarea mea este urmatoarea : ce act poate sa-mi faca prietenul meu, viitor sot pentru a ma despagubi cu o suma de bani pe care am investit-o in casa lui care e mostenire de la parinti. Mama lui traieste si lasa aceasta casa cu testament copilului ei , respectiv prietenului dar are clauza de uzufruct viager. Noi urmeaza se ne casatorim si eu presupun ca nu am nici un drept in aceasta casa dar am si eu doi copii care vreau sa fie despagubiti cu suma pe care eu am investit-o aici in cazul in care mor. Cat traiesc e ok caci locuim aici si totul e bine. Dar daca eu dispar nu vrea sa fie dati afara ca si cum nu as fi facut nimic in aceasta casa. Ce acte putem intocmi in acest sens ? Noi suntem ambii divortati si fiecare avem copii.
Daca facem acum inainte de casatorie un contract de imprumut pe acea suma si punem ca termen scadent sau data de executare o perioada mai lunga e ok ?
Sau exista alta posibilitatea ??
va multumesc
Cel mai recent răspuns: anamaria2011 , utilizator 15:41, 19 Decembrie 2011
Mostenire de la parinti.. dar mama traieste si ii lasa casa prin testament.. dar are clauza :-/
Cine e proprietar/i pe casa in momentul asta ?
Buna ziua,
sunt doi frati, la moartea tatalui lor jumatate din casa s-a intabulat pe el, prietenul meu, celalalt frate a primit in contrapartida bani iar acum pe jumatatea mamei care traieste este contact de intretinere cu uzufruct viager incheiat tot cu prietenul meu. Proprietar e el dar mama lui are uzufruct viagar.
cam asta e situatia din cate cunosc eu.
Cel mai bine pt dvs si urmasii dvs ar fi sa va vanda sau sa va doneze o cota din imobil. Puteti face si un contract de imprumut (daca va casatoriti, pe perioada casniciei termenul de prescriptie va fi intrerupt , dar asta nu va da dreptul sa locuiti in casa ( dvs sau copiilor pe mai departe), apoi cand va fi vb de recuperare, suma nu se va actualiza.
noi am facut un contract de imprumut in martie 2011 cu termen scadent trei ani, suma nu e mica si vroiam sa am si eu o asigurare cat de cat pentru aceasta suma. Acum ne-am gandit sa ne casatorim si nu stiu cum ma va afecta asta pe viitor. El imi poate face donatie sau sa-mi vanda fara ca mama lui sa stie ? Cred ca ei nu-i va conveni ar interpreta ca de aceea am investit in casa sa vin cu pretentii. Noi vroiam si vrem in continuare sa fim impreuna pe tot restul vietii...casa era veche, necesita renovare, ei nu dispuneau de bani eu am sustinut financiar lucrarile iar eu acum ca suma s-a marit atat si inca nu am terminat cu renovarea doresc sa ma asigur ca nu-s bani pierduti si ca raman copiiilor mei daca eu patesc ceva. Cand am inceput lucrarile nu credeam ca ne intindem asa de mult. Daca ma casatoresc contractul incheiat mai e valabil sau nu ? Sau daca facem altul inainte de casatorie cu suma actualizata va fi valabil , copiii mei vor fi despagubiti cu suma respectiva daca eu nu voi mai fi ??
Puteti sa mai faceti altul ( inca un contract de imprumut) sa suplimentati suma, cred ca puteti incheia apoi o tranzactie ca in schimbul sumei imprumutate sa va cedeze o cota. Nu, maica-sa nu va sti ( nu e nevoie de acordul ei) , dreptul dansei ramane nealterat.
Daca va casatoriti, va mosteniti unul pe celalalt.

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă cu clauză de uzufruct viager. ce act se poate face la notar ca să aibă drept de proprietate și soția mea? vom investi acolo din banii comuni Simonabcr Simonabcr Buna ziua, In urma decesului tatalui meu, am obtinut mostenire o casa , cu clauza de uzufruct viager, care vreau sa o renovez impreuna cu sotia mea.Din cate ... (vezi toată discuția)
Autentificare notariala pentru recunoasterea contributiei financiare la amenajarea unei case romanaplumb romanaplumb Buna seara, as vrea un sfat cu privire la situatia mea: mama este proprietara casei parintesti iar in 2011 eu am dat fratelui meu o inturnare pt acest ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)