romanaplumb a scris:
Buna seara,
as vrea un sfat cu privire la situatia mea: mama este proprietara casei parintesti iar in 2011 eu am dat fratelui meu o inturnare pt acest imobil de 35000 euro avand doar o intelegere VERBALA conform careia eu as deveni unica mostenitoare dupa decesul mamei cu obligatia de intretinere a ei. Intre timp am investit peste 20000 euro in renovarea imobilului. Mama nu doreste sa imi faca nici un act de legalizare a intelegerii mai sus mentionate, lucru care pe mine ma ingrijoreaza.... Cum sa fac sa imi legalizez investitia de peste 50000 euro fara sa am emotii daca intelegerea VERBALA se anuleaza ?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
revin cu problema mea...Mama este proprietara unica a unui imobil in care eu am investit pt renovare 20000 euro. Ce hartie pot face intre mine si ea care sa imi garanteze recuperarea investitiei in cazul in care de pilda mama face contract de vanzare-cumparare fratelui meu? Eventual o hartie la notar prin care se angajeaza ca nu va instraina imobilul fara ca eu sau mostenitorul meu ,in cazul in care eu decedez, sa recuperam contravaloarea investitiei...
Am dat, pe baza intelegerii VERBALE o 'inturnare' fratelui meu de 35000 euro...Cum pot legaliza intelegerea dintre noi? Ma gandesc ca in cazul decesului meu, copilul meu sa poata recupera suma aceasta pe baza unui act notarial. Un act de imprumut al sumei de mai sus?
Va multumesc anticipat!