Buna ziua,
Sotia mea a finalizat cu succes o traducere din limba Romana in limba Engleza pentru un autor. In urma unei dispute intre cei doi, autorul ameninta ca o va reclama la fisc pe sotia mea desi aceasta nu are PFA si amandoi au fost de acord cu executia traducerii fara factura.
Imi puteti spune care pot fi urmarile pentru sotia mea in acest caz, si ce ne sfatuiti sa facem?
Multumesc anticipat!
Buna seara!
In luna iunie anul acesta am achizitionat (prin contract de vanzare-cumparare) o masina din 1980, ce a fost prima data inmatriculata in 1995 si a avut mai multi proprietari pana in prezent. Este declarata la financiar si am platit impozitul pentru anul acesta, dar nu am inmatriculat-o inca din pricina unor probleme medicale. Intrebarea mea este daca, conform noii legi voi fi obligat sa platesc aceasta taxa de poluare la inmatriculare?
Nu imi permit sa platesc aceasta taxa deoarece ar insemna sa platesc 9000 de euro conform noilor grile. Legea aceasta intra in vigoare de la 1 ianuarie sau mai dureaza un pic dupa publicarea in Monitorul Oficial?
Va multumesc anticipat!