avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Reclamatie Fisc pentru venituri din traduceri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Reclamatie Fisc pentru venituri din traduceri nedeclarate

Buna ziua,
Sotia mea a finalizat cu succes o traducere din limba Romana in limba Engleza pentru un autor. In urma unei dispute intre cei doi, autorul ameninta ca o va reclama la fisc pe sotia mea desi aceasta nu are PFA si amandoi au fost de acord cu executia traducerii fara factura.
Imi puteti spune care pot fi urmarile pentru sotia mea in acest caz, si ce ne sfatuiti sa facem?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Costache Andreea , Avocat 15:30, 30 Iulie 2015
Buna-ziua,

Conform reglementarilor legale prestarea de servicii fata de persoane fizice si incasarea pretului aferent are la baza emiterea unei chitante sau a unui bon fiscal, factura se emite numai la cererea expresa a beneficiarului serviciului.
Ca exceptie nu este necesar emiterea bonului fiscal atunci cand persoana fizica care presteaza serviciile poate fi incadrata ca o persoana ce desfasoara o profesie liberala. In acest sens conform unei opini majoritare traducatorul autorizat intra in categoria profesiilor liberale.
Cu toate acestea este indicat ca sotia sa declare aceste venituri la anaf-ul de care apartine si sa plateasca sarcinile fiscale aferente.

O zi buna,
Costache Andreea

[1.4. din Regulament: ''Daca doriti sa va semnati in interiorul mesajelor va rugam sa o faceti fara sa va mentionati profesia.'' In plus, aveti datele de contact in profilul de consultant. Multumesc pentru intelegere.]
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare persoane fizice si firme viorelcont viorelcont Va salut. Am si eu cateva nelamuriri. urmeaza sa incep a-mi factura serviciile foto-video. dar am cateva nelamuriri ca si SRL neplaritor de TVA. 1. pentru ... (vezi toată discuția)
Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)
Tarifele de traduceri legalizate sunt standard? Hannahjoy Hannahjoy Traducerea unor documente din ro-en si a altora din en-ro, se pot face de acelasi traducator autorizat pe limba engleza? De asemenea, tarifele de pe site-ul ... (vezi toată discuția)