Locuiesc inr_un bloc cu apartamente(asociatie de proprietari) cu parter si 4etaje; unde orespunzator fiecarui apartament sunt balcoane cu acces din bucatarie.
Cu citiva ani in urma, locatarul de la parter, si_a construit balcon in spatiul
(proictie verticala) de sub balconul etajul 1.
Ceea ce vreaua sa va supun atentiei este urmatoarea situatie:
Constructia este executata cu materiale specifice, legat de zidul blocului, integrat ca zugraveala in fatada blocului.
De mentionat ca, in spatiul acesta, locatarul si_a instalat o centrala termica pe combustibil solid, legat in afara cu un cos de evacuare fum pina la acoperisul blocului(4 etaje); acestea constituind o sursa permanenta de fum si gaze pentru mine care sint in imediata vecinatate.
Constructia(balconul) are acces cu usa din afara.
Construtia(balconul) nu are autorizatie de constructie, deci, fara parcurgerea constituiri unui dosar cu aprobarile institutiilor abilitate pentru aceasta.
Desi, in cartea tehnica nu este prevazut balcon la parter, constructia fiind abuziva; si cu concursul autoritatii locale(Primarie), ar putea fi eludata legea care reglementeaza respectarea normelor privind disciplina in urbanism.
INTREBARE:
Ce "smecherii" pot fi invocate de catre autoritatea locala de urbanism pentru a nu se aplica legea la situtia semnalata [spun aceasta in cunostinta de cauza, deoarece persoana(locatarul) este salariatul primariei]
Este posibil ca locatarul in cauza(repet,cu concursul Primariei) sa primeasca o amenda..si totul este legal?
Multumesc mult pentru amabilitate, d_le Lukacs. Imi recomandati sa ma adresez instantei. Sincer sa fiu, nu am mai avut de aface cu aceasta, nu stiu cum sa procedez, ce costuri implica. Pot sa vin cu amanunte?
EXLPLICATIE:Sesizarile catre Primarie(in provincie) sunt urmare a obstructionarii accesului la zidul blocului de catre loc ap de la parter pentru lucrarea(cu costuri proprii) de izolarea termica a peretilor, corespunzator apartamentului meu(et1); lucrarea in sine, cu acordul primariei(blocul este asoc de propr) .
Serv. de Urbanism al Primariei costata abuzurile, emite Somatii pt loc de la parter; si desi sunt sfidate de acest locatar; pe cale de cosecinta Primaria nu ia nici-o masura. Aceasta pt ca este angajat al Primariei?]
(aceasta este copia ultimei cereri catre primarie)
In atentia Domnului Primar
Subsemnatul _________ Va supun,din nou, atentiei_ umatoarele:
In luna Ianuarie a.c. am depus cererea cu nr _____ motivata cu date si fapte, legat de abuzurile locatarului de la parter, (numele),adica: acesta a imprejmuit cu gard metalic sudat, un areal pe lungimea apartamentului cuprinzind: bordura de centura a blocului , spatiul verde, pina la aleea de acces dintre blocuri .
In interiorul acestei ingradiri a construit urmatoarele:
__ o incinta zidita(fara autorizatie) sub planseul balconului meu, in ,
care si-a montat o centrala termica pe carbune;
__la 10 cm de zidul blocului, cosul aferent din zidarie si tevi de aluminiu
folosite la irigatii, care de fapt este o improvizatie cu aspect dezagreabil pentru fatada blocului.
----o structura din tevi sudate incastrate in zid, ca bolta de vie
Ca urmare, am fost la d-vs la audienta de nenumarate ori in care v_am reclamat faptul ca somatiile sunt sfidate in continuare de acesta; si totodata nici-un raspuns la cererea mea, formulat intr-un fel de Primarie; desi ste un termen legal pentru aceasta.
Conform legii de Urbanism 50/1991 art.33 alin1si 2 cu modificarile ulterioare, Primaria ar fi trebuit sa puna in aplicare executarea acestor Somatii pe cale administrativa,cu consecintele ce decurg de aici; adica amenda legala de neexecutarea somatiei si plata costurilor pentru Serv. de Gosp. Com., care trebuie suportate de persoana somata.
Incercind sa aflu de ce nu se face nimic; din comportamentul ostil a unor salariati din Serviciul de Urbanism si Serv. de Gospodarire Comunala, am inteles ca de fapt in complicitate cu (nume somat) se incearca prin tot felul de motive sa se obstructioneze demersul meu.
Privind ultima somatie conexa cu p.v. ______, la care termenul desi este expirat, nici de aceasta data Primaria nu demareaza executarea pe cale adminisrativa, asa cum prevede legea de Urbanism.
S-a gasit o alta gaselnita,cum ca asociatia de locatari ii statueaza lui ____ dreptul de aface abuzuri pe Domeniul Public si spatiul de servitute al blocului
Aici trebuie precizat ca conform Legii , executarea unei somatii pe cale administrativa a unor imprejmuiri sau constructii abuzive; poate fi blocata numai daca persoana somata a depus contestatie in instanta(ori aici nu este czul)
Domnule Primar, conf legii, eu ca cetatean am dreptul si Primaria ca institutie publica, obligatia la un raspuns oficial si la obiect, la cererea sus mentionata.
Doresc sa supun forumului urmatoarea situatie:locuiesc intr-un bloc(asoc de proprietari) cu 4 etaje 19 apartamente,la et1.
Avind acordul Primariei de de a face reabilitarea termica corespunzator peretilor apartamentului meu,si intrucit firma cu care am convenit sa faca aceasta operatie, nu putea sa-si monteze schelele la baza zidului blocului pentru a lucra la ap meu(et1)din cauza ca vecinul de la parter a inchis cu un gard metalic spatiul pe lungimea apartamentului.
Ca urmare am sesizat Primaria,si cu o ocomisie formata din insp. Urbanism, sef serv.SPGCL, si pol.comunitara; in prezenta persoanei vecinului meu ,intocmeste un proces verbal in care ii pune in vedere ca in termen de 30 de zile sa desfiinteze imprejmuirea abuziva.
Prin Posta, acesta primeste copia procesului verbal insotit de Somatia in care se mentioneaza ca potrivit legii 450/1991,neexecutarea in termenul de 30 de zile, va suporta amenda contrventionala si se va trece la desfiintarea acestei imprejmuiri pe cale administrativa. Poblema.Desi cele 30 de zile au trecut ,aceasta Somatie nu are nici-un efect.
Intrebare. Cum pot sa determin Primaria sa aplice termenii somatiei pe care a emis-o.