avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie/Desfiintare imprejmuire abuziva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie/Desfiintare imprejmuire abuziva

Doresc sa supun forumului urmatoarea situatie:locuiesc intr-un bloc(asoc de proprietari) cu 4 etaje 19 apartamente,la et1.
Avind acordul Primariei de de a face reabilitarea termica corespunzator peretilor apartamentului meu,si intrucit firma cu care am convenit sa faca aceasta operatie, nu putea sa-si monteze schelele la baza zidului blocului pentru a lucra la ap meu(et1)din cauza ca vecinul de la parter a inchis cu un gard metalic spatiul pe lungimea apartamentului.
Ca urmare am sesizat Primaria,si cu o ocomisie formata din insp. Urbanism, sef serv.SPGCL, si pol.comunitara; in prezenta persoanei vecinului meu ,intocmeste un proces verbal in care ii pune in vedere ca in termen de 30 de zile sa desfiinteze imprejmuirea abuziva.
Prin Posta, acesta primeste copia procesului verbal insotit de Somatia in care se mentioneaza ca potrivit legii 450/1991,neexecutarea in termenul de 30 de zile, va suporta amenda contrventionala si se va trece la desfiintarea acestei imprejmuiri pe cale administrativa. Poblema.Desi cele 30 de zile au trecut ,aceasta Somatie nu are nici-un efect.
Intrebare. Cum pot sa determin Primaria sa aplice termenii somatiei pe care a emis-o.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:10, 20 Decembrie 2011
1-La ce se refera legea mentionata de dvs ?
2-Exista posibilitatea ca vecinul sa fi formulat plangere contraventionala impotriva procesului verbal,astfel incat emitentul sa nu poata sa dispuna alte masuri ,decat dupa ce
instanta de judecata va dispune solutie irevocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai stiu,ce sa fac pavelku pavelku EXLPLICATIE:Sesizarile catre Primarie(in provincie) sunt urmare a obstructionarii accesului la zidul blocului de catre loc ap de la parter pentru lucrarea(cu ... (vezi toată discuția)
Se poate ignora somatia de demolare constructii fara autorizatie? citadin citadin Cu respect, Forum De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat un cos de fum in unghiul dintre balcoane si zidul blocului, cos de fum ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie de proprietari paulpaulion paulpaulion Am urmatoarea situatie : De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu ... (vezi toată discuția)