avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate ignora somatia de demolare constructii fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate ignora somatia de demolare constructii fara autorizatie?

Cu respect, Forum
De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat un cos de fum in unghiul dintre balcoane si zidul blocului, cos de fum format dintr-o parte zidita pina la nivelul et1 si continuat cu tevi metalice pina la acoperisul blocului. Acest cos este legat la centrala termica pe combustibil solid, instalata in balconul cu acces de afara, construit in spatiul de sub balconul meu(et1)
Ca urmare a modului defectuos al acestor constructi am facut mai multe sesizari la primarie, ca noi locatarii din imediata vecinatate suntem intoxicati de fumul si gazele de carbune si motorina provenite de la acest cos.
La care primaria, in urma verificarii in teren constata ca este reala plingerea mea si totodata confirma ca aceste constructii sunt fara autorizatie de construire. Prin urmare i se transmit locatarului de la parter mai multe somatii de demolarea constructiilor, cu precizarea sanctiunilor prevazute de legea 50/1991 cu modificarile ulterioare, daca acesta nu intelege aceasta.
De atunci a trecut un an, si nu s-a mai itimplat nimic. Drept raspuns, la intrebarea insistenta de ce nu se da curs prevederilor legii in situatia aratata, primaria imi raspunde in sfirsit ca locatarul in cauza, a solicitat si obtinut certificatul de urbanism urmind sa obtina avizele pentru costruire; nimic referitor la ce masuri se impun pentru neexecutarea somatiilor anterioare.
Intrebare:
1.Conform legii legii 50/1991 cu modificarile ulterioare, n-ar fi trebuit mai intii executate somatiile si dupa care locatarul de la parter sa solicite certificatul de urbanism, pe care primaria l-a si eliberat, recomandind totodata sa obtina avizele pentru autorizatia de costruire.
2.Daca este un abuz al autoritatii de urbanism de eludare a legii prin nepunerea in practica fara vre-o motivatie temeinica, a propriilor somatii privind constructiile descrise? Si daca da, ce se intimpla?
Cel mai recent răspuns: toma necredinciosul , utilizator 08:22, 22 Septembrie 2015
Exista posibilitatea de a intra in legalitate prin obtinerea autorizatiei. Nu demolarea primeaza, ci proprietatea.
Puteti introduce dvs. o actiune in instanta pentru daune.
Inafara de intrarea in legalitate puteti pune in vedere si faptul ca:
folosirea proprietatii comune in scop propriu se poate face cu acordul locatarilor, eventual si cu plata unei chirii pentru asta. Ma refer la teava care merge pana la acoperis pe ,,proprietatea comuna,, adica fatada blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie de proprietari paulpaulion paulpaulion Am urmatoarea situatie : De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu ... (vezi toată discuția)
constructii neautorizate, aplicare sanctiuni paul_paul paul_paul Cu respect Forum Am urmatoarea situatie: De ani de zile ma pling la primarie ca eu si familia suntem obligati sa inhalam permanent ... (vezi toată discuția)