avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu mai stiu,ce sa fac
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu mai stiu,ce sa fac

EXLPLICATIE:Sesizarile catre Primarie(in provincie) sunt urmare a obstructionarii accesului la zidul blocului de catre loc ap de la parter pentru lucrarea(cu costuri proprii) de izolarea termica a peretilor, corespunzator apartamentului meu(et1); lucrarea in sine, cu acordul primariei(blocul este asoc de propr) .
Serv. de Urbanism al Primariei costata abuzurile, emite Somatii pt loc de la parter; si desi sunt sfidate de acest locatar; pe cale de cosecinta Primaria nu ia nici-o masura. Aceasta pt ca este angajat al Primariei?]

(aceasta este copia ultimei cereri catre primarie)
In atentia Domnului Primar

Subsemnatul _________ Va supun,din nou, atentiei_ umatoarele:
In luna Ianuarie a.c. am depus cererea cu nr _____ motivata cu date si fapte, legat de abuzurile locatarului de la parter, (numele),adica: acesta a imprejmuit cu gard metalic sudat, un areal pe lungimea apartamentului cuprinzind: bordura de centura a blocului , spatiul verde, pina la aleea de acces dintre blocuri .
In interiorul acestei ingradiri a construit urmatoarele:
__ o incinta zidita(fara autorizatie) sub planseul balconului meu, in ,
care si-a montat o centrala termica pe carbune;
__la 10 cm de zidul blocului, cosul aferent din zidarie si tevi de aluminiu
folosite la irigatii, care de fapt este o improvizatie cu aspect dezagreabil pentru fatada blocului.
----o structura din tevi sudate incastrate in zid, ca bolta de vie
Ca urmare, am fost la d-vs la audienta de nenumarate ori in care v_am reclamat faptul ca somatiile sunt sfidate in continuare de acesta; si totodata nici-un raspuns la cererea mea, formulat intr-un fel de Primarie; desi ste un termen legal pentru aceasta.
Conform legii de Urbanism 50/1991 art.33 alin1si 2 cu modificarile ulterioare, Primaria ar fi trebuit sa puna in aplicare executarea acestor Somatii pe cale administrativa,cu consecintele ce decurg de aici; adica amenda legala de neexecutarea somatiei si plata costurilor pentru Serv. de Gosp. Com., care trebuie suportate de persoana somata.
Incercind sa aflu de ce nu se face nimic; din comportamentul ostil a unor salariati din Serviciul de Urbanism si Serv. de Gospodarire Comunala, am inteles ca de fapt in complicitate cu (nume somat) se incearca prin tot felul de motive sa se obstructioneze demersul meu.
Privind ultima somatie conexa cu p.v. ______, la care termenul desi este expirat, nici de aceasta data Primaria nu demareaza executarea pe cale adminisrativa, asa cum prevede legea de Urbanism.
S-a gasit o alta gaselnita,cum ca asociatia de locatari ii statueaza lui ____ dreptul de aface abuzuri pe Domeniul Public si spatiul de servitute al blocului
Aici trebuie precizat ca conform Legii , executarea unei somatii pe cale administrativa a unor imprejmuiri sau constructii abuzive; poate fi blocata numai daca persoana somata a depus contestatie in instanta(ori aici nu este czul)
Domnule Primar, conf legii, eu ca cetatean am dreptul si Primaria ca institutie publica, obligatia la un raspuns oficial si la obiect, la cererea sus mentionata.
Cel mai recent răspuns: pavelku , utilizator 14:29, 21 Martie 2012
puteti incerca si in instanta de judecata, daca nu are autorizatii de constructie...si nu ar putea sa aiba pt ca are nevoie de acordul vecinilor si al asociatiei..... pe cale de ordonanta presedintila cereti demolarea pt ca primaria nu ia act si dovediti cu cele scrise aici....
Multumesc mult pentru amabilitate, d_le Lukacs. Imi recomandati sa ma adresez instantei. Sincer sa fiu, nu am mai avut de aface cu aceasta, nu stiu cum sa procedez, ce costuri implica. Pot sa vin cu amanunte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ignora somatia de demolare constructii fara autorizatie? citadin citadin Cu respect, Forum De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat un cos de fum in unghiul dintre balcoane si zidul blocului, cos de fum ... (vezi toată discuția)
Somatie/desfiintare imprejmuire abuziva pavelku pavelku Doresc sa supun forumului urmatoarea situatie:locuiesc intr-un bloc(asoc de proprietari) cu 4 etaje 19 apartamente,la et1. Avind acordul Primariei de de a ... (vezi toată discuția)
autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)