Asa este, multumesc mult tuturor! Intre timp m-a lamurit si sefa AJPIS, sunt obligatorii cele 42 zile de postnatal in cazul in care ai platitt cei 0,85%, insa mi s-a spus ca se poate sa nu-ti iei deloc CM si sa intri in ccc dar cu cea de-a 43-a zi, caz in care trebuie adusa adev de la CAS cum ca nu ai beneficiat de cm (evident se pierd banii de cm insa depinde de circumstanta in care se afla fiecare) Multumesc mult inca o data! Stima!!
Am gasit un inlocuitor dar numai pt 1-2 luni, as vrea sa intru in prenatal(e vb de sotie:) )de pe 18.06, bebe se va naste pe 04.07(programare la cezariana) iar dupa nastere vreau sa intru in ccc si sa inchid cabinetul. Am fost la AJPIS si mi s-a spus ca pot sa intru in ccc fara a parcurge cele 42 zile de postnatal obligatorii (fiind cu activitati independente) ... este real? Doar sa aduc adeverinta de la CAS cum ca nu am beneficiat de c de maternitate (08:-/) As putea sa fac acest lucru? Nu-mi este indiferent daca acel medic ma va inlocui 1 luna sau 2 pt ca il platesc! asa ca as vrea sa ma inlocuiasca 1 luna dupa care sa intru in ccc.
Solutia este........ insa nimeni nu stie care anume. Concret - trebuie sa-mi caut medic inlocuitor, am cautat nu l-am gasit, la fel s-a intamplat si cu Colegiul Medicilor... toata "harmalaia" se duce spre CAS insa acolo nimeni nu (vrea sa) stie ce trebuie facut, ce se intampla daca nici eu nici colegiul n-am gasit un inlocuitor pt aceasta perioada.
Am fost... nu stiau nici ei exact cum se procedeaza. Au spus ca trebuie sa am activitatea suspendata (fiind asimilat cu PFA) dar nu stiau de catre cine si cum. Activitatea trebuie suspendata dar cabinetul trebuie sa ramana (cel putin pe perioada concediului pre si postnatal)
Buna ziua! As dori o lamurire, daca se poate, in ceea ce priveste aceste concedii, respectiv indemnizatia! Este cazul sotiei mele(insarcinata - trebuie sa nasca la inceputul lunii Iulie), medic de familie, reprezentant legal al CMI, toate asigurarile la zi, CMI este deschis de 4 ani. Am intrebat la CAS, la fisc, la DSP, la Casa de pensii si...... parca ar fi primul medic in situatia aceasta, toata lumea se uita cu o privire :O si au inceput sa-si dea cu parerea, dar nu stia nimeni nimic concret. Am fost trimis de la unul la celalalt fara sa fiu lamurit (ba mai mult... m-au si incurcat - timp pierdut) As vrea sa stiu care este procedura de urmat! Am inteles din normele Contractului cadru pe 2012 ca trebuie gasit un inlocuitor, am luat legatura cu cativa medici insa nu a fost de acord nici unul. Am fost la Colegiul Medicilor si mi s-a dat un raspuns scris (in urma solicitarii mele) cum ca nu au un medic disponibil care sa ma inlocuiasca. Aceasta hartie am dus-o la CAS cu instiintarea CAS ca vreau sa intru in concediu prenatal cu data de 01.06.2012 si aici s-a oprit totul... ce ar trebui sa fac mai departe?
In ceea ce priveste venitul in timpul concediului pre si postnatal as vrea sa stiu care sunt retinerile si cum se calculeaza (impozit, asigurari...)?
Va multumesc!
Buna ziua Am un cabinet de Medicina de Familie si am o problema cu cei de la CAS [EDITAT] in ceea ce priveste un pacient. Concret - pacientul (pensionar) s-a inscris pe lista mea de pacienti incepand cu luna a XII-a 2011, venind de la alt medic de familie cu cererea de transfer semnata si parafata de medicul respectiv. Eu l-am raportat la CAS prin SIUI (progr. de raportare online) si am dus documentele necesare insa cei de la CAS nu l-au trecut pe lista (pentru ei nefigurand ca pacient al meu), Mi-e greu sa cred ca este o omitere deoarece eu raportez situatiile in fiecare luna (si online si pe suport de hartie), ceea ce ma face sa cred ca e rea vointa. Problema este urmatoarea..... in tot acest timp pacientul a beneficiat de servicii din partea mea fiind vorba de un pensionar cu boli cronice, servicii pe care CAS s-ar putea sa mi le impute. Am inteles de la alti colegi ca si ei au patit le fel cu unii pacienti deoarece functionarii CAS scot bani de pe aceste "omiteri" (nu ma intrebati cum pt ca nu stiu care este "procedura"). Vreau sa va intreb --- as putea sa actionez in instanta CAS? pt ca nu mi se pare corect sa platesc pt "greselile" lor!
Va multumesc!
Buna ziua! Scriu pentru prima data pe acest forum si nu stiu exact unde ar trebui sa postez aceasta intrebare.... daca am gresit rog un moderator sa ma lumineze! Iata problema: o scoala de sat, o invatatoare de la aceasta scoala este (se intituleaza ea) "profesor" coordonator (ea isi zice de-a dreptul directoare........ desi scoala tine de cea din comuna), sotul ei este sofer pe microbuzul scolii, iar nora ei este educatoare la aceeasi scoala ....... este sau nu o problema ce tine de legalitate aici si daca da, de ce institutie tine sanctionarea ei??? :-/ Va multumesc mult!!!