avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medic de familie, problema cu CJAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medic de familie, problema cu CJAS

Buna ziua Am un cabinet de Medicina de Familie si am o problema cu cei de la CAS [EDITAT] in ceea ce priveste un pacient. Concret - pacientul (pensionar) s-a inscris pe lista mea de pacienti incepand cu luna a XII-a 2011, venind de la alt medic de familie cu cererea de transfer semnata si parafata de medicul respectiv. Eu l-am raportat la CAS prin SIUI (progr. de raportare online) si am dus documentele necesare insa cei de la CAS nu l-au trecut pe lista (pentru ei nefigurand ca pacient al meu), Mi-e greu sa cred ca este o omitere deoarece eu raportez situatiile in fiecare luna (si online si pe suport de hartie), ceea ce ma face sa cred ca e rea vointa. Problema este urmatoarea..... in tot acest timp pacientul a beneficiat de servicii din partea mea fiind vorba de un pensionar cu boli cronice, servicii pe care CAS s-ar putea sa mi le impute. Am inteles de la alti colegi ca si ei au patit le fel cu unii pacienti deoarece functionarii CAS scot bani de pe aceste "omiteri" (nu ma intrebati cum pt ca nu stiu care este "procedura"). Vreau sa va intreb --- as putea sa actionez in instanta CAS? pt ca nu mi se pare corect sa platesc pt "greselile" lor!
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:36, 29 Mai 2012
Inteleg ca ati inscris pacientul in lista dvs. in decembrie 2011. In acest caz raportarea acestei persoane catre CJAS (practic a inscrierii), ati facut-o odata cu raportarea serviciilor, la inceputul lunii urmatoare,adica in ianuarie 2012.
CJAS valideaza acesta inscriere in perioada 20-25 ale lunii urmatoare,adica februarie 2012.Confirmarea validarii de catre casa a persoanei pe lista dvs. prin fisierul PERSONALIZARE.XML, dvs. trebuia sa-l primiti in primele zile ale lunii martie,asadar,
intre momentul inscrierii si momentul cind medicul primeste confirmarea validarii persoanei pe lista lui de pacienti, poate sa existe o perioada de pina la 2 luni de zile.
Verificati in caz ca nu ati primit validarea care este cauza,caci pacientul dvs. este in situatia in care este inscris in sistem (la pacienti), inscris pe lista dvs., dar nevalidata inscrierea de catre CJAS ,iar dvs. puteti raporta servicii numai daca este inscris pe lista in luna curenta.
In cazul in care vi s-ar retrage din finantare in mod nejustificat (inteleg ca inca nu s-a intamplat)puteti mai intai sa contestati masura la casa si mai apoi daca situatia nu se rezolva favorabil,sa atacati in instanta.
Ok, si pacientul ce face in Ianuarie, februarie...... este cronic, cu reteta in fiecare luna..... scriu reteta sau astept pana valideaza casa?:hm:
Daca ati prescris deja pacientului reteta,v-a fost retrasa din finantare c/v serviciului astfel raportat?
ondino a scris:

Daca ati prescris deja pacientului reteta,v-a fost retrasa din finantare c/v serviciului astfel raportat?

Nu, dar la un control al Casei se pot imputa aceste servicii!
Nu cred ca vi se pot imputa, pt. ca pacientul era inscris pe lista,deci puteti raporta serviciul medical pt. acesta ,eventual nu deconteaza acel serviciu casa in luna respectiva,ci la regularizarea trimestriala,intre timp se valideaza si pacientul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor înscris la un medic de familie fără ca părinții să știe. cum se procedează în momentul în care se descoperă acest fapt? NinaD NinaD Cum trebuie sa procedezi în momentul în care descoperi ca un medic de familie pe care nu îl cunoști, dar îi afli numele de la CAS,a înscris în lista sa ... (vezi toată discuția)
Coasigurat in sistemul public de sanatate - mama, fara niciun venit Vilcu Gina Vilcu Gina In conditiile multelor modificari aduse Codului Fiscal 2011,ce acte ar trebui sa aduca la departamentul financiar- contabil,salariatul care vrea sa-si declare ... (vezi toată discuția)
Asigurat medical ContSters415977 ContSters415977 Buna seara. Sint deja pensionara si, automat si asigurata medical. Normal, am medic de familie. Pina acum nu am avut probleme de sanatate si nu mi-am ... (vezi toată discuția)