avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Asigurat medical
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Asigurat medical

Buna seara.
Sint deja pensionara si, automat si asigurata medical. Normal, am medic de familie.
Pina acum nu am avut probleme de sanatate si nu mi-am deranjat medicul decit foarte rar pentru raceli sau alte lucruri minore. Am imbatrinit si au inceput problemele. La sfirsitul lunii trecute, am mers la consultatie si mi-ar fi trebuit o trimitere la specialist. Insa, trimiterea urma sa mi-o dea dupa data de 1 a lunii urmatoare. Am mers dupa trimitere dar, iar m-a aminat. Cu programare facuta de ieri, azi am cerut trimiterea pentru ca nu mai suprt amnarea. Cu un aer deranjat, mi-a spus ca nu mai are loc pina pe 3 ianuarie. Nu inteleg de ce aceste aminari si refuzuri. Adevarat, a facut mentiunea existentei serviciului de urgenta si a cabinetelor private. Nu aluzie.
Intrebarea mea este: In conditiile in care tot merg la cabinete private si platesc serviciile medicale, pot sa renunt la asigurarea medicala? De ce sa platesc de doua ori? Stiu ca daca as fi angajata ar fi simplu. Dar, ca pensionar, cum e posibil? Multumesc.
Noul guvern PSD-ALDE care se va instala in curand va anula, probabil, asa cum a promis in programul de guvernare, cota de asigurare de sanatate de 5,5 % pentru toti pensionarii.
Legat de situatia cu numarul limitat de trimiteri/ luna la specialist, gratuit, pe care il poate acorda medicul de familie, ar fi normal sa se reglementeze ceva in favoarea pacientului. Vom trai si vom vedea.
De mult timp nu mai cred in promisiunie lor. In ce priveste numarul de trimiteri... tinind cont ca nu am mai primit niciuna de 3 sau 4 luni, ma intreb cine le-a primit in numele meu.
Numarul de trimiteri de la medicul de familie nu se repartizeaza pe fiecare asigurat in parte, ci per total numar de asigurati ai medicului de familie.
Medicul de familie este nevoit sa repartizeze numarul de trimiteri in functie de afectiunile inregistrate de pacientii/ asiguratii sai, in conditiile in care fondurile repartizate de catre casele judetene de asigurari de sanatate pe medicii de familie, lunar, sunt limitate si total insuficiente.
Asta nu am stiut. Din ce spunea asistenta, eu am inteles ca putem primi cite trimiteri avem nevoie dar, toate intr-o singura zi. Tot atunci s-ar fi dat si eventualele retete. In concluzie: o zi pe luna acces la medicul de familie.
Daca e cum spuneti (si va cred), atunci din cauza pacientilor existenti, bolnavi cronici sau numai "abonati", noi ceilalti nu mai avem acces niciodata. Si, ajung la ce spuneam: platesc degeaba asigurarea medicala! Deci, cum sa renunt la asigurarea medicala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am si eu câteva întrebări legate de problema ... elenaodobescu elenaodobescu Bună seara! Am si eu câteva întrebări legate de problema trimiterii pe care o eliberează medicul de familie, pentru investigatii paraclinice (analize ... (vezi toată discuția)
Drepturile asiguratilor cnas cccc_hd cccc_hd Situatia: mama mea (pensionara si contributoare CNAS) a fost internata intr-un spital municipal si, desi starea de sanatate nu s-a imbunatatit dupa tratament, ... (vezi toată discuția)
Dreptul asiguratului medical roflorin roflorin Buna ziua, As dori sa stiu daca, asigurat fiind cu plata la zi a tuturor contributiilor de catre societatea la care sunt angajat, am dreptul la consultatie la ... (vezi toată discuția)