avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pre si post natal, ccc in cazul unui CMI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pre si post natal, ccc in cazul unui CMI

Buna ziua! As dori o lamurire, daca se poate, in ceea ce priveste aceste concedii, respectiv indemnizatia! Este cazul sotiei mele(insarcinata - trebuie sa nasca la inceputul lunii Iulie), medic de familie, reprezentant legal al CMI, toate asigurarile la zi, CMI este deschis de 4 ani. Am intrebat la CAS, la fisc, la DSP, la Casa de pensii si...... parca ar fi primul medic in situatia aceasta, toata lumea se uita cu o privire :O si au inceput sa-si dea cu parerea, dar nu stia nimeni nimic concret. Am fost trimis de la unul la celalalt fara sa fiu lamurit (ba mai mult... m-au si incurcat - timp pierdut) As vrea sa stiu care este procedura de urmat! Am inteles din normele Contractului cadru pe 2012 ca trebuie gasit un inlocuitor, am luat legatura cu cativa medici insa nu a fost de acord nici unul. Am fost la Colegiul Medicilor si mi s-a dat un raspuns scris (in urma solicitarii mele) cum ca nu au un medic disponibil care sa ma inlocuiasca. Aceasta hartie am dus-o la CAS cu instiintarea CAS ca vreau sa intru in concediu prenatal cu data de 01.06.2012 si aici s-a oprit totul... ce ar trebui sa fac mai departe?
In ceea ce priveste venitul in timpul concediului pre si postnatal as vrea sa stiu care sunt retinerile si cum se calculeaza (impozit, asigurari...)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kaesar , utilizator 10:34, 22 Iunie 2012
Luati legatura si cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectia Sociala cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Am fost... nu stiau nici ei exact cum se procedeaza. Au spus ca trebuie sa am activitatea suspendata (fiind asimilat cu PFA) dar nu stiau de catre cine si cum. Activitatea trebuie suspendata dar cabinetul trebuie sa ramana (cel putin pe perioada concediului pre si postnatal)
1. Atunci nu ramane decat sa apelati la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala sau chira direct la Ministerul Muncii.

2. Nu se poate sa nu fie o solutie si in cazul dvs.
Solutia este........ insa nimeni nu stie care anume. Concret - trebuie sa-mi caut medic inlocuitor, am cautat nu l-am gasit, la fel s-a intamplat si cu Colegiul Medicilor... toata "harmalaia" se duce spre CAS insa acolo nimeni nu (vrea sa) stie ce trebuie facut, ce se intampla daca nici eu nici colegiul n-am gasit un inlocuitor pt aceasta perioada.
Suspendati contractul cu casa de sanatate pe perioada absentei daca nu s-a gasit inlocuitor,cf. art15(1)din Normele de aplicare a Contractului Cadru:
ART. 15 (1) Contractul de furnizare de servicii medicale se suspendă la data la care a intervenit una dintre următoarele situaţii
.....
b) la solicitarea furnizorului, pentru motive obiective, pe bază de documente justificative prezentate casei de asigurări de sănătate

Motiv obiectiv exista,intrati in cprenatal,mai apoi postnatal,crestere copil si nu s-a reusit incheierea unei conventii de inlocuire(nu s-a gasit medicul care sa inlocuiasca)

Alte discuții în legătură

Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Porumbdiana Porumbdiana Buna ziua. Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri. Sunt insarcinata, data probabila a nasterii este 5 martie 2016. Momentan ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului la cmi roxa81 roxa81 Buna ziua, sunt medic stomatolog la CMI-ul meu si urmeaza sa intru in concediu prenatal si apoi dupa nastere postnatal. La CMI, am un serviciu de radiologie, ... (vezi toată discuția)