Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a participat financiar nici pe perioada sarcinii si nici la cresterea copilului , la ingrijirea lui, dar locuieste in apropiere si uneori cere ca pe copil sa il duca la mama lui acasa (unde are si el domiciliul). Fiica mea intentioneaza sa ceara in instanta timp de vizita pentru copil (sa evite neprevazutul momentului cand vine el sa ia copilul sau sa-l vada la domiciliul copilului in prezenta mamei). Intrebarea este : cum sa procedeze pentru rezolvarea rapida a acestei situatii. Mentionez ca fiica mea este studenta si are 22 ani, iar tatal copilului este "liber profesionist", uneori mahmur , are o fetita si un divort pana la varsta de 36 ani si acest copil cu fiica mea... ). Va multumim.
Am un copil de 4 ani pe care il cresc singur de 2 ani, sotia fiind plecata din tara. Pentru a urgenta procedura de divort, prin comun acord ca copilul sa fie in cresterea si educarea mea, putem introduce actele la notar? Va multumesc frumos pentru intelegere.
VA MULTUMESC DIN SUFLET. Problema noastra este ca acest individ este foarte periculos....interesat 1000 % material . Noi nu am luat un ac din munca tatalui pe considerentul ca "sa se bucure mama (are si o mica afacere) de munca lor"...dar a aparut acest individ care o iubeste indragostit si se bucura sa o izoleze de noi si copii nostri studenti).. Ce este de facut ?
Tata a decedat. A lasat munca lui de o viata... ap. 4 cam. Brasov, casa la tara, pamant.... Mama (65 ani) 6/8 si 2 fiice gemene (47 ani)-eu locuiesc in RO si sora- locuieste in USA- avem 2/8 dintr-un apartament cu 4 camere. Mama are un concubin pe care noi ca fiice nu il acceptam in casa parintilor. Ea il gazduieste si il numeste "sot"...nu stim care este situatia lor in fapt. Intrebarea mea este: eu si sora mea avem dreptul de a-i cere acestui individ (65 ani) sa paraseasca locuinta parintilor ? Mentionez ca pana la aparitia acestuia intre noi, toata familia era o armonie de invidiat.... LEGAL CE PUTEM SA FACEM ?