avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate CrinGeta

Activitate CrinGeta

Răspuns la discuția Rezidenta in Italia
Nu ai nevoie de cineva anume sa te gazduiasca,ai nevoie doar de bani sa-ti inchiriezi o casa si ulterior iti faci rezidenta la adresa respectiva,in principiu trebuie sa platesti chiria anticipat pe o perioada mai lunga depinde cum te intelegi cu proprietarul si trebuie sa treci pe la fiscul din Italia sa-ti dea un cod numeric personal atat tie cat si copilului.
va multumesc mult pentru raspuns si va doresc o seara placuta
Buna seara,prietenul meu a fost prins conducand autoturismul sub influienta bauturilor alcoolice si astazi i s-a dat urmatoarea sentinta din care nu prea intelegem si nici nu avem pe cineva sa ne explice,avocatul fiind din oficiu iar noi nu ne aflam in tara deci nu am fost prezenti am citit pe internet sentinta care suna asa:
Solutia pe scurt: În temeiul art.386 C.pr.pen dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului , din infracţiunea prev.de art.87 alin 1 din OUG nr.195/2002 rep.in infracţiunea prev.de art.336 alin 1 C.pr.pen În temeiul art.336 alin 1C.pen rap.la art.5 C.pen,art.396 alin 10 C.pr.pen,art.374 alin 4 C.pr.pen condamnă pe inculpatul , la pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În temeiul art.66 alin 1 lit.a si b C.pen,art.68 alin 1 C.pen interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice,dreptul a ocupa o functie care implica exercitiul autoritătii de stat pe o durata de 1 an cu incepere de la ramanerea definitiva a prezentei hotărâri. În temeiul art.65 alin 1 C.pen interzice inculpatului,ca pedeapsă accesorie drepturile prev.de art.66 alin 1 lit.a şi b C.pen În temeiul art.15 din Legea nr.187/2012 rap la art.81,82 C.pen din 1969 suspendă conditionat executarea pedepsei pe durata termenului de incercare de 2 ani si 8 luni ,care incepe sa curga de la ramanerea definitiva a prezentei hotărâri. Pune in vedere inculpatului prevederile art.83 C.pen din 1969 a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate. În temeiul art.71 alin 5 C.pen din 1969 suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei principale. În temeiul art.274 alin 1 C.pr.pen obligă inculpatul la 90 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu , in suma de 200 lei se va avansa către barou din fondurile speciale. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică. 1. a fost condamnat la 8 luni cu suspendare sau 2 ani si 8 luni?? 2. dupa cat timp mai poate conduce,banuiesc ca nu mai are acest drept va multumesc mult
poate totusi ma lumineaza cineva ,vad ca nu am mai primit nici o lamurire si chiar nu stiu daca trebuie sa insist cu aderarea la apel sau nu.
domnule eucivilavocat daca tot ati binevoit sa-mi dati un sfat va rog sa reveniti si cu niste lamuriri.multumesc
in urma raspunsului primit de la dvs. am vb cu avocatul meu,acesta mi-a spus ca din moment ce eu sunt multumita de procentul castigat nu vede motivul aderarii la apelul lui.
oare greseste?
poate aveti amabilitatea sa-mi explicati de ce ar fi benefic ptr mine sa fac asta.
va multumesc.
Va salut,
ma aflu intr-un proces de partaj cu fostul meu sot,impartim o casa cumparata in perioada cat am fost casatoriti.casa am cumparato din banii dati fara acte notariale ,chitante,martori,de parintii mei in urma vanzarii unui imobil
am depus la dosar dovada vanzarii imobilului ,declaratia facuta ulterior la notar de catre parintii mei ca mi-au dat banii, dovada ca munceam in perioada respectiva si un martor care cunostea situatia.in fond am obtinut 80%,motivul fiind probabil ,si faptul ca sotul meu nu lucra la vremea aceia deci nu avea venituri .
el a recunoscut ca parintii mi-au dat banii respectivi specificand faptul ca ulterior i-am cheltuit pe diverse cu prietenii neprezentand nici o dovada in acest sens si a mai spus ca banii de fapt i-au fost dati lui de catre parinti lui ,banii provenind din agricultura ptr ca nu aveau nici un fel de venit si in realitate eu stiu ca nici agricultura.
nu a depus nici un inscris doar un martor ametit care a declarat ca a auzit prin vecini etc. cele sustinute de el. a obtinut 20%.
acuma a intentat apel.eu nu fiind multumita de rezultat
va intreb ce sanse are sa-mi mai ia din procente?ar mai putea sa aduca o chitanta de mana confectionata rapid desi a fost intrebat si el si martorul daca au inscrisuri si au zis ca nu?cu ce as mai putea veni eu in plus sa ma apar?
va multumesc mult