avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate franzkafka

Activitate franzkafka

Buna ziua,

Va rog sa ma "luminati" cu explicarea modalitatii de taxare/facturare a deseurilor de hartie/carton si care este diferenta dintre facturarea unei vanzari de hartie (arhiva veche...probabil cu codul 20*01*01) si facturarea vanzarilor de ambalaj hartie (cod 15*01*01). Facturarea este cu TVA sau fara? Taxare inversa (3%) sau fara?
Vanzarea celor doua tipuri de deseuri trebuie facuta diferentiat?
Societatea mea plateste taxa de 2 lei/kg pentru ambalajele introduse pe piata, asa cum si furnizorii care mi-au trimis marfuri ambalate si-au achitat taxa (sau asa presupun...).
Am auzit foarte multe pareri (cei de la mediu spun una, finantistii alta, iar cei de la AFM se iau dupa o lege ambigua si confuza si nu mai stiu cum sa procedez.
Va multumesc anticipat pentru sprijin si amabilitate!
1. In cazul (ipotetic) în care soția mea încetează din viata, moștenitori ai apartamentului în care locuim acum voi fi eu (soțul) si unicul nostru copil (soția nu mai are frați sau alți copii). Întrebarea este: dacă încetez și eu din viată (se va întâmpla și asta cu siguranță...:(() poate copilul meu dintr-o căsătorie anterioara sa emită pretenții la moștenire (în caz particular apartamentul?).
Si dacă da... în ce cota procentuala?
2. Exista posibilitatea de a regla totul prin testament (sau orice înțelegere legalizata la notar/avocat, ) sau donație/vânzare, variante pe care dorim sa le adoptam pentru evitarea oricăror probleme de succesiune?
3. Mențiune importanta: apartamentul este dobândit prin moștenire de la părintii (decedați) soției.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns și va stau la dispoziție cu amanunte suplimentare.
Multumesc.
Am sa citesc OMFP nr. 263/2010.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Societatea comerciala la care sunt angajat cumpara echipamente industriale de la un producator din Romania. O parte din aceste echipamente le exportam in spatiul fost CSI (Rusia, Kazahstan, etc...). Daca eu platesc TVA in Romania - pe factura pe care o emite furnizorul meu - cum pot recupera acest TVA dupa ce fac exportul marfurilor?
Daca exista undeva publicata o metodologie, procedura de urmat, acte necesare, va rog.
Multumesc.