avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA pentru marfa exportata in fostul CSI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA pentru marfa exportata in fostul CSI

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Societatea comerciala la care sunt angajat cumpara echipamente industriale de la un producator din Romania. O parte din aceste echipamente le exportam in spatiul fost CSI (Rusia, Kazahstan, etc...). Daca eu platesc TVA in Romania - pe factura pe care o emite furnizorul meu - cum pot recupera acest TVA dupa ce fac exportul marfurilor?
Daca exista undeva publicata o metodologie, procedura de urmat, acte necesare, va rog.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: franzkafka , utilizator 11:03, 23 Decembrie 2011
nu este asa complicat.
depuneti decontul negativ de tva si bifati optiunea de rambursare.
in termen de 45 de zile se va solutiona acest decont si veti primi banii in contul indicat de dvs, dupa ce se vor compesa toate creantele fiscale.
in urma analizei riscului, decontul se poate solutiona cu control anticipat, control ulterior sau analiza documentara a documentelor ce stau la baza cererii de rambursare.

puteti consulta OMFP nr. 263/2010.
Multumesc.
Am sa citesc OMFP nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)
Contract de cesiune in forma autentica ciandreea ciandreea Contractul de cesiune de creante, incheiat in baza Ordinului MFP 1308/2009 privind unele masuri pentru solutionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu ... (vezi toată discuția)
Termen inspectie fiscala romascanu romascanu Dragi consultanti fiscali si altii, Pentru o cerere [b]din 2006[/b]/ decont cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare (cca.46.ooo lei) care ar fi ... (vezi toată discuția)