avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Arnie

Activitate Arnie

imi cer scuze ca apelez din nou la voie. as dori sa imi confirmati daca scurtul meu rezumat este corect: pana la urma a fost vorba de o "concediere" care s-a incheiat cu o cererea de-a mea de a plecat si acordul lor ca ma lasa sa plec. tocmai pentru a nu beneficia de somaj sau vreun salariu compensator avand in vedere ca decizia a fost de pe o zi pe alta. practic am fost sunat inainte ca eu sa incep programul de lucru sa ma prezint sa imi semnez demisia.
cu alte cuvinte eu as fi putut face altceva incat sa imi fie mai bine?
nu stiu daca am procedat bine sau nu, dar am semnat pana la urma demisia. in cerere fiind precizat articolul 55b. cineva mi-a spus ca trebuia sa cer somaj. dar i-am intrebat cum ar fi mai bine si pentru mine si mi-au spus ca asta era singura solutie. sa prezint eu demisia.
momentan, din pacate, nu pot oferi alte detalii. urmeaza in decursul acestei zile sa ma deplasez la locul de munca si sa vb cu cei de acolo despre ce este vorba mai exact. dar pentru angajat cum ar fi mai rentabil, sa fie concediat sau sa fie pus sa isi dea demisia? in care dintre aceste 2 cazuri as iesi mai in avantaj?
prin concediere

imi cer scuze daca exprimarea a avut de suferit. treaba sta in felul urmator: eu am fost sunat ca azi sa ma prezint la locul de munca, ca sa semnez demisia. dar mai mult ca sigur este vorba de o concediere, in sensul ca ei nu au mai fost multumit de prestatiile mele. as vrea sa stiu in aceasta situatie daca exista posibilitate sa nu respect eventualul preaviz de 20 de zile si daca am dreptul la ceva compensatoriu.
banuiesc ca pe cererea de demisie trebuie sa scrie si motivul pt care voi fi concediat. sau sa scrie acolo in baza articolului....X...daca eu nu stiu ce inseamna articolul ala sunt obligat sa semnez cererea aia pe loc? sau pot de exemplu sa ma intorc acasa, sa ma interesez ce presupune acel articol...
imi cer scuze daca par mai greu de cap. poate ca as intelege mai bine. daca de exemplu astazi sunt pus sa semnez demisia si cel de la serv considera ca nu mai au nevoie de mine pentru preaviz, ce anume ar trebui sa scrie in aceea demisie si cand va fi platit preavizul? salariul se ia pe ziua de 10 a fiecarei luni...
buna ziua. multumesc pentru mesaj. am o alta intrebare: cum ma poate recompensa in bani, din moment ce eu nu voi mai veni zilele alea? ma plateste fara sa vin la munca?
Buna ziua. Am o intrebare legata de respectarea preavizului in cazul in care am fost concediat. Vreau sa stiu daca exista o posibilitate ca in cazul in care am fost concediat, sa nu mai fiu nevoit sa lucrezi la respectivul loc de unca inca 20 de zile lucratoare.
Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 (republicata 2011), art 3 punctele 25 si 26. La pct 25 spune: "tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma" iar la pct 26 : "tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;"
Acum voi incerca intr-un mod cat mai succint sa prezint problema, dupa care voi trece la intrebari. Locuiesc la bloc si sunt extrem de deranjat de zgomotele produse de un vecin. De cativa ani a devenit aprope imposibil sa stai in casa atunci cand da drumul la muzica. Fara sa exagerez, dar se zguduiesc peretii si se clatina lustra, desi sta sub mine. Scriu acest mesaj, deoarece nu stau singur in apartament si de ceva vreme s-a pus problema mutarii intr-un alt apartament; lucru care nu imi convine. Asa ca am inceput sa citesc cate putin legat de astfel de probleme cu vecinii. Atentia mi-a fost atrasa de aceste 2 puncte ale articolului 3. Stiu ca exista intervale orare in care locatarii sunt obligati sa mentina linistea. Doar ca citind si pct 25, eu am dedus ca as punea sa reclam acest vecin de fiecare data cand produce zgomote, chiar daca aceste zgomote nu sunt produse intre orele 22:00-08:00 si 13:00-14:00. As dori sa imi confirmati daca am interpretat bine aceste puncte si cum ma sfatuiti sa actionez? Trebuie sa ma duc la sectia de politie, sa completez niste formulare, sa fac o reclamatie; sau trebuie sa sun politia si sa vina la fata locului? Poate ca adresez anumite intrebari mai "puerile", dar nu am trecut pana acum prin astfel de situatii si nu stiu care este procedura. Daca ar trebui sa sun si sa chem politia, ce trebuie sa le zic? Le spun pur si simplu ca sunt deranjat de un vecin? Sau suna prea ciudat si nu voi fi luat in seama. Pana sa fac o reclamatie, ar fi indicat sa vb si cu proprietarii apartamentului aflat sub acest vecin? Daca pe mine ma deranjeaza atat de mult care stau deasupra lui, nu vreau sa imi imaginez cum se aude la cei care se afla sub el. In speranta ca am formulat problema cat mai coerent, astept un raspuns din partea voastra. Multumesc anticipat si nu in ultimul rand va urez sarbatori fericite.