Inainte de a se incheia inscrierea in cartea funciara nu trebuia sa vina un evaluator acasa? Sau dupa cele 15 zile unmeaza asta? Mai pot plati suma datorata in aseste 15 zile sau o parte din ei sa se renunte la punerea la licitatie a apartamentului ? Multumesc mult!
Am vreo sansa sa se anuleze notarea somatiei in cartea funciara daca fac dovada ca am platit din suma datorata si ca de acord cu executorul , platesc esalonat pana la achitarea datoriei?,La oficiul de cadastru trebuie facuta contestatia ; trebuie facuta de un avocat ? Stiu ca poate par niste intrebari prostesti dar nu am trecut niciodata prin asemenea experiente si din cauza naivitatii si a increderii in oameni am ajuns aici ,pentru ca a semnat un contract de munca ,care i s-a spus ca intra in vigoare numai dupa 3 luni de proba dar daca nu ii convine in 3 luni poate demisiona .Sotul meu a demisionat dupa 2 luni si de atunci a inceput calvarul ,a fost dat in judecata cum ca i sa facut scolarizare si trebuie sa plateasca . Am castigat procesul la sibiu si am pierdut recursul la alba avand incredere in avocat ca nu se poate pierde . Am aflat totul tarziu (cred ca si avocatul a avut o parte din vina pentru ca am aflat mai tarziu ca nu s-a prezentat la proces ), nu am mai putut sa facem nici macar contestatie pe probe caci a fost prea tarziu. Dar ne-am impacat cu ideea ca am fost victimele sistemului si propriei noastre naivitati si a saraciei caci puteam face contestatie la executare dar de toama sa nu se mai adune inca ceva la suma datorata am renuntat ,sperand ca putem platii esalonat si ca odata si odata va exista maca o dreptate divina . Va multumesc ca ati avut bunavointa de a ma " ascuta" !
Cand am primit somatia am crezut ca este o greseala din partea executorului pentru ca nu mi se scazuse nimic din suma initiala datorata iar sotului meu i se retinea lunar din salariu suma de 200 ron . Am mers la executor sa vad de ce s-a trimis somatia si mi-a spus ca este o masura de precautie ca nu cumva noi sa vindem apartamentul inainte sa se achite suma datorata si ca de la serviciu sotului nu virasera 2 luni banii si de aceea au trimis somatia dar sa stau linistita ca daca i se depun lunar in cont banii nu se intampla nimic mai mult . Acum cand am primit comunicarea de incheiere a inscrierii in cartea funciara sunt tare speriata si nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez . Va multumesc din suflet !
In comunicarea primita scrie " cu drept de reexaminare in 15 zile de la comunicare ". Ce trebuie sa fac si daca am vreo sansa sa se anuleze daca prezint dovada ca am platit din suma datorata si lunar depun in contul executorului o suma de bani. Multumesc mult!
Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara si in afara de debitor mai exista un coproprietar ? Sotul meu in urma unui litigiu de munca a ajuns la executare silita pentru suma de 14500 ron si desi din suma respectiva s-au platit aproximativ 4000 din popriri pe salariu ne-am trezit cu somatie de plata inscrisa in cartea funciara . Apartamentul este cumparat prin credit bancar la care si eu sotia sunt coplatitor so proprietar . Va rog sa imi spunrti daca imi poate pune apartamentul la licitatie si ce as putea face sa impiedic acest lucru .Va multumesc!
Acum 2 ani sotul a fost dat in judecata de catre un angajator ca nu si-a respectat perioada contractuala .Am castigat procesul la Sibiu ,dar am pierdut recursul la Alba .Avocatul nostru cred ca ne-a dus cu zaharelul caci mai tarziu am aflat ca nici macar nu s-a prezentat decat la o infatisare sau 2 si am pierdut desi spune avocatul ca a facut contestatie pe probe.
In sfarsi am ajuns sa platim cheltuieli de judecata si taxa executor si retineri din salariu pana isi recupereaza "prejudiciu".
Suntem niste oameni care ne-am trezit peste noapte ca din 2 salarii modeste pe langa rate la apartament sa avem de plata o suma de bani care pentru noi este destul de mare.
Recursul a fost castigat pe baza unor probe false. Cred ca avocatul a avut de castigat mai mult de la partea adversa .
Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva si cui trebuie sa ma adresez ?.
Multumesc mult ! Pentru noi conteaza foarte mult daca s-ar mai putea face ceva.
Motiv editare: Incalcarea punctului 2.11 din regulamentul de postare.
Data nasterii tatalui neu este 29 octombrie1946, perioada lucrata este incepand cu data de 01 octombrie 1964 pana la data de 22 septembrie 1998 cu o intrerupere de 1 an.
Moartea a fost naturala (infart si comotie cerebrala)
MULTUMESC FOARTE MULT !
La data decesului tatal meu avea vechime in munca de 38 de ani pentru ca lucrase 14 ani munca grea el,avea tot pregatit pentru pensionare dar mai avea 1 luna pentru a implini varsta de 52 de ani . a murit pe data de 22 septembrie 1998 iar in data de 29 octombrie ar fii implinit 52 de ani varsta limita de pensionare la data respectiva . Atunci mama mea era angajata .Pensia ei este foarte mica si am inteles ca se poate ,desi au trecut atati ani sa renunte la pensia ei si sa beneficieze de cea de urmas.Eu locuiesc in alt judet dar daca as stii ca se poate si ce am de facut as dorii sa o ajut. Va multumesc mult pentru ajutor!
Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece tatal meu nu iesise la pensie cand a murit .(mai avea 1 luna pana sa implineasca varsta).
Intrebarea mea este daca acum poate beneficia de pensia de urmas sau de indemnizatia de ajutor pentru vaduve? MULTUMESC!