avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs pierdut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs pierdut

Acum 2 ani sotul a fost dat in judecata de catre un angajator ca nu si-a respectat perioada contractuala .Am castigat procesul la Sibiu ,dar am pierdut recursul la Alba .Avocatul nostru cred ca ne-a dus cu zaharelul caci mai tarziu am aflat ca nici macar nu s-a prezentat decat la o infatisare sau 2 si am pierdut desi spune avocatul ca a facut contestatie pe probe.
In sfarsi am ajuns sa platim cheltuieli de judecata si taxa executor si retineri din salariu pana isi recupereaza "prejudiciu".
Suntem niste oameni care ne-am trezit peste noapte ca din 2 salarii modeste pe langa rate la apartament sa avem de plata o suma de bani care pentru noi este destul de mare.
Recursul a fost castigat pe baza unor probe false. Cred ca avocatul a avut de castigat mai mult de la partea adversa .
Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva si cui trebuie sa ma adresez ?.
Multumesc mult ! Pentru noi conteaza foarte mult daca s-ar mai putea face ceva.

Motiv editare: Incalcarea punctului 2.11 din regulamentul de postare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Recursul a fost castigat pe baza unor probe false


Cam greu sa mai reusiti sa schimbati ceva . Am citat din mesajul dvs. pentru a sublinia faptul ca ati putea, in anumite conditii , sa uzati de calea extraordinara de atac a revizuirii hotarailor penale .
Daca veti reusi sa dovediti faptul ca hotararea la care va referiti este nelegala si fundamentata pe un probatoriu fals ( marturie mincinoasa, inscrisuri falsificate, etc), aceste infractiuni fiind constatate la randul lor prin hotarare judecatoreasca, veti putea, in opinia mea, sa schimbati cate ceva. Altfel, nu stiu daca veti reusi pe alte motive de revizuire. In orice caz, luati legatura cu un avocat si daca acesta va incurajeaza , mergeti mai departe.
Eu cam asa vad lucrurile, insa poate colegii mei va pot ajuta mai mult.
Si dupa parerea mea sansele sunt aproape inexistente.
Singura varianta ar fi aceea sa platiti un avocat care sa studieze dosarul si sa discutati in concret despre acele probe pe care le considerati false.Dosarul este la Sibiu in prezent si din acest motiv ar fi indicat sa apelati la un avocat din Sibiu.
Fara a se analiza acele probe nu se poate spune nimic.

Ar trebui sa se stabileasca penal ca acele probe sunt false ( dupa cum va exprimati).
Daca nu s-a comis vreo infractiune nu aveti sanse sa se schimbe ceva.

Poate v-ar mai ramane si varianta cu CEDO insa vedeti ca termenul este de 6 luni si curge de la data finalizarii recursului.
Nu are nici o treaba CEDO, pentru ca userul nu se judeca cu statul roman, ci cu o firma privata, cel putin asa reiese din discutie (statul roman nu prea face contracte pe perioade determinate, astfel incat angajatul sa nu respecte perioada contractuala), iar in acest caz CEDO nu are competenta de judecare.
Sper sa ma insel, daca userul vine si cu alte detalii.
@Zocor, este adevarat faptul ca CEDO nu se poate ocupa de cereri indreptate impotriva unor persoane particulare sau a unor institutii private, si ca petentul se poate plange doar pentru incalcarea unor drepturi si libertati , prevazute de Conventie, drepturi si libertati considerate de catre petent ca fiindu-i incalcate.
In speta de fata m utilizatorul considera ca i-au fost incalcate anunite drepturi procesuale , deci nu impotriva persoanei particulare ( angajatorului) doreste sa se indrepte cu o cerere catre CEDO, ci tocmai impotriva statului.

Doamna @legally_aid, observ cu tristete ca una vorbim si alta interpretam, iar acest lucru nu este benefic si nici nu ajuta userul care a ridicat acest subiect.
Eu am raspuns domnului @avocat_lascoschi, excluzand varianta CEDO pentru user, deoarece domnul avocat face referire la speta userului, adica recursul impotriva angajatorului.
Poate v-ar mai ramane si varianta cu CEDO insa vedeti ca termenul este de 6 luni si curge de la data finalizarii recursului.


Nu stiu daca domnia-voastra ati formulat vreo cerere catre CEDO, doar precizez ca eu am facut-o si cunosc posibilitatile ca o cerere sa fie acceptata la CEDO, dar in speta de fata nu este cazul.
Trebuie sa te judeci intai cu statul, apoi dupa ce termini toate caile de atac, poti formula o cerere catre CEDO ... si astepti sa vezi daca-ti este acceptata sau respinsa.
In cazul expus de domnia-voastra, ar insemna ca orice cetatean al acestei natiuni, daca este nemultumit de hotararea instantelor, sa apeleze la CEDO, lucru exclus si neacceptat de forul european.



O zi buna !


Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
ContSters222705, utilizator

Alte discuții în legătură

Judecator abuziv Just-drept Just-drept Buna seara, Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d., Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie ... (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Recuzarea completului de judecata OlDumitra OlDumitra Consider ca intr-un proces cu o institutie, Judecatorul completului de judecata nu a tinut cont absolut de loc, de nici una din motivatiile mele. Fiind ultima ... (vezi toată discuția)