avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzarea completului de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzarea completului de judecata

Consider ca intr-un proces cu o institutie, Judecatorul completului de judecata nu a tinut cont absolut de loc, de nici una din motivatiile mele. Fiind ultima infatisare la Curtea de Apel mi s-a raspuns ca este o Decizie definitiva si irevocabila.
Totusi, as putea contesta judecata prin reluarea procesului cu un alt complet de judecata ?
si
Ce cai de atac as mai avea dupa Curtea de Apel, daca nu se poate recuza Completul sau nu voi putea respinge pe acel judecator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:20, 17 Iunie 2012
Aveti la indemana caile extraordinare de atac-revizuire ,contestatie in anulare.
OlDumitra a scris:

Consider ca intr-un proces cu o institutie, Judecatorul completului de judecata nu a tinut cont absolut de loc, de nici una din motivatiile mele.


andymaurul a scris

Aveti la indemana caile extraordinare de atac-revizuire ,contestatie in anulare.


E o gluma? Nu m-am prins.
Nu exista nicio cale de atac impotriva unei solutii irevocabile cu motivarea ca "Judecatorul completului de judecata nu a tinut cont absolut de loc, de nici una din motivatiile mele"
Contestatia in anulare si revizuirea sunt cai de atac foarte tehnic reglementate iar o eventuala cerere de contestatie sau de revizuire in care contestatorul/revizuientul bate campii fara sa arate exact in care din cele 4 motive de contestatie in anulare ori 9 motive de revizuire se incadreza cererea lui, conduce doar la timp pierdut, bani risipiti si nervi uzati.

Nu imi amintesc sa fi afirmat ca aceste cai extraordinare pot fi promovate impotriva unei solutii avand motivarea pe care ati expus-o.Am aratat utilizatorului ce cai de atac are la indemana.Si atat.
@ andymaurul
:offtopic:
NU eu am "expus motivarea", ci utilizatorul in postarea initiala (vezi mai sus) pe care eu, in naivitatea mea, am presupus ca ati citit-o inainte de a raspunde.
Raspunsurile nu se dau asa, la modul general, decat daca intrebarea este generala. Altfel, raspunsul se potriveste ca nuca-n perete si pare dat doar asa, de dragul de a posta.

ontopic:
@OIDumitra
Daca sunteti convins ca vi s-a facut o nedreptate si daca credeti ca a fost incalcat unul sau mai multe din drepturile d-voastra aveti un termen de 6 luni in care va puteti adresa CEDO cu o cerere.
Plangerea in fata CEDO nu este o cale de atac impotriva hotararii ci altceva, insa altceva nu mai puteti face.
Poate ca ne povestiti ce s-a intamplat in dosarul acela si poate va putem da un sfat mai bine "dimensionat" la nevoile d-voastra :yes:
""Ce cai de atac as mai avea dupa Curtea de Apel, daca nu se poate recuza Completul sau nu voi putea respinge pe acel judecator?""

Aceasta a fost intrebarea utilizatorului....Potrivit cpc ,i-am raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Interpretare gresita a legii suparattul suparattul Buna seara! Intr-un proces civil s-a dat o decizie irevocabila.Ea contine o [b]greseala evidenta de interpretare a legii[/b]. Pentru a o ataca exista caile ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.Am avut un srl,la care am cesionat partile sociale in 2009,in 2010 srl a intrat in insolventa si am fost chemat si eu in proces.Prin sentinta data de ... (vezi toată discuția)