avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare gresita a legii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare gresita a legii

Buna seara! Intr-un proces civil s-a dat o decizie irevocabila.Ea contine o greseala evidenta de interpretare a legii. Pentru a o ataca exista caile extraordinare de atac- contestatia in anulare si revizuirea. Din pacate interpretarea gresita a legii nu se circumscrie motivelor pentru care se poate uza de aceste doua cai de atac.S-ar parea ca desi judecata e stramba , decizia fiind irevocabila(Curtea de Apel) nu se mai poate face nimic. Sau totusi, se mai poate si nu stiu eu ?! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:29, 29 Iunie 2011
Despre ce fel de greseala de interpretare a legii este vorba? Nu se mai poate face nimic in cadrul cailor interne de atac. Daca prin hotararea data vi s-a incalcat unul din drepturile garantate de Conventia E.D.O., dupa epuizarea cailor interne de atac (situatia d-voastra) puteti sa va adresati CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo Oana Istina Oana Istina intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Cai de atac decizie irevocabila stanger stanger Unde se mai poate ataca o decizie irevocabila in care persoanei juridice adica paratului i se cer despagubiri de catre o persoana fizica, iar cazul a fost ... (vezi toată discuția)