avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cai de atac decizie irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cai de atac decizie irevocabila

Unde se mai poate ataca o decizie irevocabila in care persoanei juridice adica paratului i se cer despagubiri de catre o persoana fizica, iar cazul a fost judecat de 3 ori, prima data cu decizie favorabila partii vatamate, a doua oara decizia fiind in favoarea inculpatului si cu decizie finala si irevocabila in favoarea partii vatamate.?

Mentionez ca din spusele unor avocati cazul nu poate fi atacat la CEDO deoarece e asa de bine intocmit incat nu incalca drepturile omului.

Curtea europeana de justitie ar putea fi o varianta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:36, 5 Martie 2011
care a fost ultima cale de atac uzitata de partea vatamata?
Recurs la Curtea de Apel.
in acest caz(la nivel teoretic) se mai poate ataca respectiva decizie(chiar daca este irevocabila) cu contestatie in anulare (art 317-318 c pr civ) sau cu revizuire(art 322c pr civ)
va trebui studiata cu atentie decizia si in functie de aceasta, se poate decide in cunostinta de cauza asupra carei cai de atac extraordinare este mai aproape speta.
Sunt etape obligatorii? Nu se poate apela direct la o institutie de justitie europeana?
nu e obligatoriu sa apelati la caile extraordinare de atac.

Alte discuții în legătură

Justitie controversata StatVsBiserica StatVsBiserica Am fost data afara de pe postul si functia mea. I-am actionat in instanta. Am castigat. Mi-a venit sentinta. Nu m-au pus inapoi. Au facut recurs. La recurs s-a ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca, am parcurs urmatoarele etape: Contestatrie in anulare la Tribuna, recurs la Curtea de Apel, Contestatie in anulare recurs la Curtea ... (vezi toată discuția)