avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Justitie controversata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Justitie controversata

Am fost data afara de pe postul si functia mea. I-am actionat in instanta. Am castigat. Mi-a venit sentinta. Nu m-au pus inapoi. Au facut recurs. La recurs s-a pronuntat judecatorul exact invers decat primul. Toate acestea s-au petrecut in 1 an si 6 luni. Am sanse la Buc cu "anulare in contestare" sau la Cedo?
este necesar sa formulati si contestatie in anulare aceasta fiind o piedica la o eventuala cerere la CEDO!
Institutia era de stat sau privata? Nu e nevoie sa epuizati si caile extraordinare de atac pentru a putea merge la CEDO.
eumarian a scris:

Institutia era de stat sau privata? Nu e nevoie sa epuizati si caile extraordinare de atac pentru a putea merge la CEDO.




eu zic ca e nevoie intrucat CEDO a respins in ultima vreme mai multe cauze tocmai pentru acest motiv...

actiunea la CEDO se depune in termen de 6 luni de la data pronuntarii din recurs
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
ctynn, utilizator
Dati-mi si mie va rog o cauza in care Curtea a respins pe motivul ca nu s-a formulat contestatie in anulare.

Eu stiu din cauze penale indeobste. Din Anghel c Romaniei 2009:
Curtea aminteşte că, conform regulii epuizării căilor de atac interne, un reclamant trebuie să se prevaleze de căile de atac disponibile şi suficiente în mod normal în ordinea juridică internă pentru a-i permite să obţină reparaţia încălcărilor invocate. Aceste căi de atac trebuie să existe cu un grad suficient de certitudine, în practică precum şi în teorie, altminteri le lipsesc caracterul efectiv şi accesibilitatea dorite. Nimic nu impune folosirea căilor de atac care nu sunt nici adecvate nici efective.....


CEDO a observat ca un capat de cerere trebuia introdus in 6 luni de la recurs, nu de la contestatia in anulare si a declarat-o tardiva din partea reclamantului.
CEDO a observat ca un capat de cerere trebuia introdus in 6 luni de la recurs, nu de la contestatia in anulare si a declarat-o tardiva din partea reclamantului.


asta am afirmat si eu :)

Alte discuții în legătură

Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.Am avut un srl,la care am cesionat partile sociale in 2009,in 2010 srl a intrat in insolventa si am fost chemat si eu in proces.Prin sentinta data de ... (vezi toată discuția)
Etapele unui proces? ContSters208719 ContSters208719 Care e etapa urmatoare de atac dupa ce am trecut de Curtea de apel si mi s-a dat o sentinta irevocabila? Mai departe ce pot face ca nu sunt multumita de ... (vezi toată discuția)