avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere la CEDO

Intr-un litigiu de munca, am parcurs urmatoarele etape: Contestatrie in anulare la Tribuna, recurs la Curtea de Apel, Contestatie in anulare recurs la Curtea de Apel, iar acum doresc sa fac un recurs la Decizia pronuntata in Contestatia in anulare.
Ce ma sfatuiti: 1. Sa depun acum o plangere la CEDO, fiind in cele 6 luni de la Decizia in Contestatie in anulare:
2. Sa depun si recursul la Decizia data in Contestatie in anulare si dupa finalizarea acestuia sa depun plangere la CEDO
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:05, 9 Ianuarie 2014
Termenul este de sase luni de la expirarea cailor obisnuite de contestare, nu se refera la caile extraordinare de atac. De asemenea, CEDO va va acorda reparatii daca statul roman v-a incalcat anumite drepturi specificate in Conventia Europeana asupra Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale. CEDO nu este instanta supranationala de apel/recurs.
Stimat forumist,

Exact cum v-a spus și colegul meu, în ceea ce privește Curtea Europeană.

De altfel nici măcar pe plan intern nu văd șansele dvs, ultima contestație în anulare nefiind recurabilă.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faza preliminara cedo Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Cine imi poate spune care sunt urmatorii pasi dupa ce se pierde un recurs? Curtea de Apel si...dupa aia? Care este faza preliminara CEDO? Am ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Cedo lehel_kis lehel_kis Bună!La o hotărâre irevocabilă pentru o contestaţie la un proces verbal, se poate cere rejudecarea cazului?Dacă nu,în ce termen de la comunicare ,pot ... (vezi toată discuția)