avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs pierdut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs pierdut

Acum 2 ani sotul a fost dat in judecata de catre un angajator ca nu si-a respectat perioada contractuala .Am castigat procesul la Sibiu ,dar am pierdut recursul la Alba .Avocatul nostru cred ca ne-a dus cu zaharelul caci mai tarziu am aflat ca nici macar nu s-a prezentat decat la o infatisare sau 2 si am pierdut desi spune avocatul ca a facut contestatie pe probe.
In sfarsi am ajuns sa platim cheltuieli de judecata si taxa executor si retineri din salariu pana isi recupereaza "prejudiciu".
Suntem niste oameni care ne-am trezit peste noapte ca din 2 salarii modeste pe langa rate la apartament sa avem de plata o suma de bani care pentru noi este destul de mare.
Recursul a fost castigat pe baza unor probe false. Cred ca avocatul a avut de castigat mai mult de la partea adversa .
Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva si cui trebuie sa ma adresez ?.
Multumesc mult ! Pentru noi conteaza foarte mult daca s-ar mai putea face ceva.

Motiv editare: Incalcarea punctului 2.11 din regulamentul de postare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Domnule@zocor , domnul avocat stia intocmai la ce face referire , este vorba despre initierea unei cai extraordinare de atac . Desigur ca doar dupa ce se epuizeaza toate caile de atac interne utilizatorul ar putea sa-si incerce sansa la CEDO .
Pana in acest moment raspunsurile oferite utilizatorului au fost pertinente, iar pasajul citat de dvs. din mesajul domnului avocat ,care este cu siguranta o scapare, nu justifica incercarea dvs. de a rastalmaci ceea ce s-a spus anterior si a crea dezbateri inutile.
Va rog sa interveniti in continuare doar daca aveti solutii care sa sprijine interesul utilizatorului. Va multumesc.
interesul utilizatorului este " SA faca o cerere la baroul avocatilor ,reclamand pe avocat de sperjur sau neefectuarea obligatiei de sustinere a interesuluiu sau - utilizatorului - in proces ,cerand despagubiri sau daUne , fapt ce poate sa-l faca si print-o cere IN judecata , daca are probe ( cercetarea incheerilor de sedinta in care se trece lipsa ... sau motivarea sentintei,)
Asadar, vad ca nu s-a inteles un singur lucru, pe care domnia-voastra il uita sau il neglijeaza, si-anume ca nu poti da statul in judecata atata timp cat nu te-ai judecat cu el, altfel CEDO s-ar alege cu milioane de cereri, care in cea mai mare parte vor fi respinse.
Spuneti ca domnul avocat a avut o scapare, cum dealtfel putem avea toti, dar acest lucru chiar il incurca pe user in aflarea unei cai legale de a continua sau nu, demersurile sale in justitie.
Singurul lucru pe care l-am spus, si care observ ca va deranjeaza enorm, este acela ca speta de fata nu se incadreaza in formularea unei cereri catre CEDO, pentru ca userul nu are nici o sansa si va pierde timp si bani, in mod nejust, mai ales daca a fost indrumat gresit de cineva, care "a avut o scapare".
Rolul acestui forum este bine definit, si noi, utilizatorii venim cu diverse probleme, incercand sa aflam caile legale care ne pot ajuta in diverse situatii.


Numai bine !
Buna ziua,
Am si eu o situatie asemanatoare: fiind contabil la o Institutie publica, acum un an a venit un director ( numit politic), tanar, fara experienta, si nu a dorit decat sa faca ce dorea: contracte , angajari etc...m-am opus de catev ori la contracte si de atunci am avut de suferit: mi s-au luat cateva drepturi pentru care am deschis proces dar in dosarul respectiv, neavand alte justificari legale de aparare, am descoperit ca au depus unele acte intocmite retroactiv, false etc...iar dupa un an de contrazis cu el...eu cu acte reale , dansul ca este director si are toate drepturile..si ca mai si cunoaste pe la Tribunal...am constatat ca nu legea si dreptatea au fost recunoscute , pentru ca am pierdut procesul. Intrebarea mea este credeti ca mai am vreo sansa la recurs la Curtea de Apel Galati?
@zocor, utilizatorul a pierdut un recurs . In acest stadiu se afla demersul sau procesual .Ce considerati dvs. ca trebuie sau ca mai poate face mai departe? va invit sa ne spuneti dvs. asadar ce cai mai are de urmat si cum anume trebuie sa se judece cu statul . Oferiti utilizatorului , si implicti tuturor celor interesati informatii cu privire la pasii necesari si anteriori unei cereri adresate CEDO. Astept cu interes .

@crsteo02, sanse puteti avea , insa veti afla doar daca incercati . De aceea exista instantele de control judiciar si mai multe grade de jurisdictie, pentru ca justitiabilii sa poata cere verificarea hotararilor primei instante , cu privire la temeinicie , legalitate, etc.
Atentie insa, caile de atac pot fi exercitate doar intr-un anumit termen, in materie penala termenul prescris de lege este de 10 zile .
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecator abuziv Just-drept Just-drept Buna seara, Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d., Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie ... (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Recuzarea completului de judecata OlDumitra OlDumitra Consider ca intr-un proces cu o institutie, Judecatorul completului de judecata nu a tinut cont absolut de loc, de nici una din motivatiile mele. Fiind ultima ... (vezi toată discuția)