avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecator abuziv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecator abuziv

Buna seara,

Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d.,

Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie definitiva care nu mai poate fi atacata?
Ati depune plangere penala sau l-ati da in judecata pe civil?

Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 16:11, 3 Iulie 2015
In civil nu puteti face nimic.
Sesizati CSM si plangere penala.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In civil nu puteti face nimic.
Sesizati CSM si plangere penala.


1) Asa ma gandeam si eu, dar mi-am schimbat opinia la a sesiza CSM, deoarece am o cunostiinta care a sesizat IJ din cadrul CSM, care avand probe doveditoare impotriva coruptiei a altor magistrati, a sesizat IJ, iar IJ de fapt isi acopera magistratii ! Exclus varianta aceasta, oricat ati incerca sa ma convingeti, pentru ca nu aveti cum sa ma convingeti, deoarece actele cercetate de mine m-au lamurit cine sunt cei din CSM si IJ.

2) Plangere penala am mai facut fata de un alt magistrat, plangerea am depus-o la PCA, iar rezultatul a fost ca atat procurorii PCA si instanta CA, a fost in favoarea magistratului corupt.

Ce mai pot face?
Sesizati cedo.
Asta stiu,dar pana la CEDO e cale lunga. La unele plangeri,CEDO nici nu acorda atentie, au niste reguli stricte pe care trebuie sa le respect, iar in cazul in care nu am respectat o anumita procedura impusa de CEDO, plangerea nu va fi admisa.
(Sa nu ma intelegeti gresit, dar unele lucruri sunt grele de inteles a ceea ce cere CEDO, probabil ca judecatorii din Romania tocmai asta urmaresc,dau decizii definitive care trebuiesc atacate la CEDO, profitand de faptul ca CEDO o sa respinga cererea declarand-o ca inadmisibila sau altele.)

Nu exista o alta varianta? O cale de atac in contestatie aici in Romania la decizia definitiva a judecatorului?
Puteti exercita caile de atac extraordinare:contestatie in anulare(503-508 NCPC) sau,revizuirea (509-513 NCPC).dar, motivele ptr.aceste cai de atac extraordinare sunt expres si limitativ prevazute de lege,parerea mea este sa consultati un avocat, mai ales daca,cauza prezinta un interes deosebit ptr.dvs

Alte discuții în legătură

Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? eusaisapte eusaisapte pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? un \"procuror\" a dispus prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Incalcarea principiul contradictorialitatii in apel - plangere penala impotriva judecatoarelor, sau alta cale de atac? maria234 maria234 Buna ziua. Am facut plangere penala impotriva unor judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti prntru incalcarea principiului contradictorialitatii si ... (vezi toată discuția)