Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara si in afara de debitor mai exista un coproprietar ? Sotul meu in urma unui litigiu de munca a ajuns la executare silita pentru suma de 14500 ron si desi din suma respectiva s-au platit aproximativ 4000 din popriri pe salariu ne-am trezit cu somatie de plata inscrisa in cartea funciara . Apartamentul este cumparat prin credit bancar la care si eu sotia sunt coplatitor so proprietar . Va rog sa imi spunrti daca imi poate pune apartamentul la licitatie si ce as putea face sa impiedic acest lucru .Va multumesc!
In aceasta situatie este necesara partajarea bunului. Se plateste ipoteca la banca, din partea sotului se executa datoria de care vorbiti, iar dvs vi se da partea. Dar procedura e mai complexa, nu e complicata, dar dureaza.
In comunicarea primita scrie " cu drept de reexaminare in 15 zile de la comunicare ". Ce trebuie sa fac si daca am vreo sansa sa se anuleze daca prezint dovada ca am platit din suma datorata si lunar depun in contul executorului o suma de bani. Multumesc mult!
Cand am primit somatia am crezut ca este o greseala din partea executorului pentru ca nu mi se scazuse nimic din suma initiala datorata iar sotului meu i se retinea lunar din salariu suma de 200 ron . Am mers la executor sa vad de ce s-a trimis somatia si mi-a spus ca este o masura de precautie ca nu cumva noi sa vindem apartamentul inainte sa se achite suma datorata si ca de la serviciu sotului nu virasera 2 luni banii si de aceea au trimis somatia dar sa stau linistita ca daca i se depun lunar in cont banii nu se intampla nimic mai mult . Acum cand am primit comunicarea de incheiere a inscrierii in cartea funciara sunt tare speriata si nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez . Va multumesc din suflet !
Doamna, sincer nu stiu ce sa va spun...Nu vreau sa deranjeze pe nimeni comentariul meu, dar am mai auzit justificarea asta...s-a inscris somatia imobiliara in cartea funciara ca masura de precautie (?!). Dati-mi voie sa ma indoiesc...Odata inscrisa somatia imobiliara si comunicata debitorului, acesta are 15 zile sa achite, in caz contrar PROCEDURA DE EXECUTARE CONTINUA, deci dupa cele 15 zile daca debitorul nu achita, se stabileste pretul (prin acordul debitorului cu creditorul - mai rar se intampla - sau printr-un raport de evaluare al unui expert), se alcatuieste si se afiseaza publicatia de vanzare si in 30 zile trebuie stabilit termenul de vanzare. Deci...poate imi scapa mie ceva, dar procedura este procedura si consider ca trebuie urmata, nu stiu cum as putea (vorbesc din punctul meu de vedere...) sa inscriu o somatie imobiliara si atat....sa ma opresc, cand legea ma obliga sa respect o procedura, niste termene si asa mai departe. Repet, daca in practica exista posibilitatea asta si este legal, dar mie imi scapa temeiul, imi cer scuze...as vrea sa stiu si eu pe viitor, invatam in fiecare zi.
Dvs puteti face contestatie in 15 zile de la data la care ati primit somatia si in cadrul acesteia sa solicitati partajul.
Alte discuții în legătură
Executare silita
aleaca24
buna ziua sunt executata silit pe contul de salariu cu 1\\3 cf legii pt un card de cumparaturi de la un ifn .e ok trebuie sa platesc ce am cheltuit dar am ... (vezi toată discuția)