avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua sunt executata silit pe contul de salariu cu 13 cf legii pt un card de cumparaturi de la un ifn .e ok trebuie sa platesc ce am cheltuit dar am primit de la executor somatie imobiliara pe apartament .precizez ca suma datorata este de 12000ron inclusiv cheltuieli de executare.exista posibilitatea sa-mi scoata ap la licitatie?am primit si de la cadastru o recomandata cu extras de carte funciara si cu sarcina de la executor.#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:46, 11 Decembrie 2012
In situatia in care nu gasiti cale amiabila de achitat debitul,executorul,cu scopul legitim de recuperare a acestuia + cheltuieli de executare,are autoritatea si competenta sa dispuna executarea silita asupra bunului care acopera intreg debitul
va multumesc de raspuns dar nu am inteles.are dreptul sa-mi scoata la licitatie apartamentul pentru un card trimis prin posta pe care nu l-am cerut si nu am semnat nimic si pentru suma de 12000ron?apartamentul e bun comun cu sotul.nu trebuie sa fiu chemata in instanta?care e procedura de scoatere la licitatie?eu deja platesc 13 din salariupt datoria asta va multumesc
In situatia expusa aveti dreptul in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei sa formulati contestatie,ocazie cu care veti face precizarile de rigoare
Exista procedura legala de executare silita imobil,care in conditiile mentionate de dvs,necesita procedura complexa,de durata
Buna ziua,

Conform legii, somatia este nelegala. Nu poate fi inscris a o somatie pentru un imobil aflat in devalmasie.
Sotul dvs trebuie sa faca o contestatie la executare si sa solicite anularea somatiei si radierea inscrierii in CF a acesteia.
Cel mai sigue este sa incheiati un acord de plata cu firma.
Puteti face si dvs contestatie impotriva titlului. Daca nu ati semnat nimic, acel titlu executoriu nu exista practic.
Ei ar trebui sa obtina o hotarare de obligare la plata si abia apoi sa declanseze executarea silita.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajuooor! O matusa a mea a avut datorii la RAJA in valoare de 3 milioane.Le-a achitat mai greu dar le-a achitat. Ieri a primit insa de la executor o instiintare ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata inscrisa in cartea funciara georgeta37 georgeta37 Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita de la executor judecatoresc ! simona_elena simona_elena In 2007 am contractat un card de credit in valoare de 30 de milioane(vechi) de la BancPost. Datorita pierderii locului de munca nu am mai putut plati rata si ... (vezi toată discuția)