In 2007 am contractat un card de credit in valoare de 30 de milioane(vechi) de la BancPost. Datorita pierderii locului de munca nu am mai putut plati rata si cateva luni de zile am platit dobanda, fiind de 1 milion pe luna. Acum mi-a venit o Somatie de plata cu proces verbal si titlu executor de la un executor judecatoresc si sunt citat la o data din august 2013 la sediul acestui executor judecatoresc. "Avand in vedere cererea de executare silita formulata de creditorul SC BancPost SA(..) prin care ati fost obligat la plata sumei de 30.208,35 lei reprezentand credit restant, dibanzi si penalitati, precum si cheltuieli de ececutare in suma de 4255,73 de lei. Atasat am primit o foaie cu extras de carte funciara pentru informare"Oficiu de Cadastru si Publicitate imobiliara. Mentionez ca am un apartament cu trei camere atat pe numele meu cat si al sotului si o ipoteca rang 1 pentru suma de 5,000 de dolari. Ce pot face? Se poate aplica prescriptia? Exista vreo sansa sa imi scoata casa la licitatie? Va multumesc frumos
Executorul judecatoresc cu scopul legitim de recuperare debit neachitat are autoritatea si competenta sa dispuna procedura de executare silita asupra imobilului
Este procedura complexa,de durata,prin care poatesolicita iesireadin indiviziune
Aveti posibilitatea fie sa formulati contestatie la executare,fie sa negociati esalonarea platii debitului de recuperat-cu acordul creditorului
Cu siguranta este prescris dreptul lor de a va executa, daca ati incetat sa faceti plati in 2008. Nu stiu cum s-a incuviintat executarea silita. Poate pt ca, pe Noul Cod Civil prescriptia trebuie invocata de partea interesata nu si de Instanta. faceti contestatie la executare si invocati prescriptia.
Prescriptie credit
FLORY1962
In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)