avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz sau scenariu sf?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz sau scenariu sf?

Am urmatoarea speta:
- fostul meu sot investeste cu titlu executor o hotarare definitiva si irevocabila prin care trebuia sa primeasca o suma de bani cu titulu de cheltuieli de judecata dupa ce eu ii platesc suma respectiva prin mandat postal cu confirmare de primire.
Cu titlul executor obtinut merge la executor si face cerere de executare silita. executorul cere incuviintare si inscrie debitul la cartea funciara fara ca eu sa stiu nimic decat in momentul in care primesc de la cartea funciara informare de insriere a unei sarcini asupra imobilului proprietate personala.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Ma poate executa?
Ce se intampla cu sarcina inscrisa la cartea funciara?
Oare este just ca investirea cu formula executorie sa fie facuta fara citarea partilor?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:51, 30 Decembrie 2010
dar el a primit banii? dvs aveti confirmarea de primire, nu? ce sa mai execute executorul daca dvs v-ati achitat de obligatie?
De primit a primit banii sigur avand in vedere ca am primit confirmarea de primire cu semnatura lui.
Ce sa mai execute ma intreb si eu.
Executorul a mers mai departe si a parcurs etapele de executare (inscrierea debitului si probabil urmeaza somatia si procesul verbal).
De unde sa stie executorul ca eu am platit?
De unde sa stiu eu ca a fost investita hotararea ca sa demosntrez ca am platit?
De unde sa stie judecatorul care a investit hotararea daca eu am platit avand in vedere ca nu m-a citat?
Este o aberatie a sistemului?
Este un abuz din partea fostului meu sot?
Ce ar trebuie sa fac?
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
sa luati legatura cu executorul si sa ii aratati ca ati platit.
Promovati contestatie la executare la judecatoria competenta,unde veti solicita proba cu inscrisuri si depuneti copii dupa chitante.Initial,solicitati executorului sa opreasca executarea,in temeiul achitarii debitului dovedit prin aceste inscrisuri.
probabil ca asta voi face: voi merge la executor, pe urma la cartea funciara voi face hartii voi atepta termene si toate astea din cauza sistemului care nu pedepseste pe cei vinovati ci doar pe cei slabi, cei lipsiti de aparare sau cei corecti.
Pentru ceilalti justitia nu exista.
Intrebare mea era daca doar eu sunt vinovata ca m-am nascut ca m-am maritat ca am divortat si ca inghit mizeriile unui om care foloseste ce a invatat toata viata : minciuna pentru a -mi face rau.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

Alte discuții în legătură

Executorul achita sulta sotului fara titlu executoriu dandanaua dandanaua Prin hotarare judecatoreasca, imobilul apartinand sotilor a fost partajat, atribuindu-se sotului debitor I.M., care a fost obligat la sulta catre celalalt sot, ... (vezi toată discuția)
Ipoteca executare silita bobanca bobanca Buna ziua, am contract un credit ipotecar pentru un apartament acum 10 ani, de anul trecut anu am reusit sa mai platesc ratele, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata inscrisa in cartea funciara georgeta37 georgeta37 Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara ... (vezi toată discuția)