Am urmatoarea speta:
- fostul meu sot investeste cu titlu executor o hotarare definitiva si irevocabila prin care trebuia sa primeasca o suma de bani cu titulu de cheltuieli de judecata dupa ce eu ii platesc suma respectiva prin mandat postal cu confirmare de primire.
Cu titlul executor obtinut merge la executor si face cerere de executare silita. executorul cere incuviintare si inscrie debitul la cartea funciara fara ca eu sa stiu nimic decat in momentul in care primesc de la cartea funciara informare de insriere a unei sarcini asupra imobilului proprietate personala.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Ma poate executa?
Ce se intampla cu sarcina inscrisa la cartea funciara?
Oare este just ca investirea cu formula executorie sa fie facuta fara citarea partilor?
Singura explicatie ar fi ca nu ati achitat toata datoria.
Daca ati achitat toata datoria este vorba de un abuz din partea fostului sot.
Executorul judecatoresc nu avea de unde sa stie ca sotul a primit banii.
Mergeti urgent la executor si eventual faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei.
Am achitat toata suma pana la ultimul banut.
Nu am primit inca somatia de plata dar probabil ca va veni.
Am primit doar o instiintare de la cartea funciara prin care sunt instiintata ca s-a scris o sarcina la imobil.
Sincer nici nu stiu la ce executor trebuie sa merg pentru ca pe instiintare e trecut fostul meu sot.
Un asemenea abuz nu este primul si din pacate nu cred ca este nici ultimul atata vreme cat nimeni nu raspunde pentru asemenea abuzuri.
Mergeti la Cartea Funciara sa va informati exact despre ce este vorba.
Daca va da sotul la notar o declaratie ca a primit banii se va rezolva problema.
Nu cred ca cei de la Cartea Funciara vor lua in seama plata facuta de dvs.
Mergeti si cereti lamuriri.
Normal ca nu ma ia nimeni in seama pentru ca eu am fost de buna credinta si am platit.
Declaratie notariala de la cineva care e in stare de mojicii si mizerii de genu credeti ca se poate?
Eu zic ca este exclus.
Ce as mai putea sa fac eu ca om cinstit?
Unde sa ma duc cui sa spun ca sunt de buna credinta?
Daca cei de la cartea funciara nu ma baga in seama si executorul nu ma someaza ce se intampla cu sarcina de la imobil inscrisa?