avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate Cris_yug

Activitate Cris_yug

Observ ca toate discutiile se refera strict la jurnalisti si persoane publice..dar in cazul in care vorbim despre o simpla persoana? Propun spre discutie un caz recent..o domnisoara (Z) a incercat (prin intermediul facebook-ului, ce-i drept) sa ia legatura cu sotul (X) unei "doamne" (Y) pentru a-i dezvalui ca sotia lui are un amant..nu l-a gasit pe el, insa a spus la alte 2 persoane (rude cu sotul in cauza) aceasta poveste! Acum ma intreb: cum ar putea sotia (Y) sa actioneze impotriva ei (Z)? Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate in codul penal, iar art 72 din codul civil nu stiu cat o poate ajuta! Are vreo sansa sa o acuze de ceva pe domnisoara (Z)? Multumesc.
Răspuns la discuția calomnie
Inca ceva: cum se pedepseste incalcarea acestui drept? Multumesc.
Ok, si care sunt acuzatiile care mi se pot aduce mie in conditiile in care eu nu am trimis nici un mesaj? In ceea ce priveste ultima parte (cu persoanele nevinovate), nu cred ca e cazul sa ne pronuntam daca nu stim despre ce este vorba!!!
Si ma gandesc ca faptul ca aceasta persoana foloseste in mediul virtual identitatea unei persoane apropiate mie nu o ajuta foarte mult.
Multumesc pentru raspuns!
Atat timp cat aceasta imi trimite mesaje de amenintare de pe un cont fantoma, nu cred ca va indrazni sa ma mai acuze si ca nu utilizez cum se cuvine acest site de socializare! Zic eu.. :hm:
Discuție calomnie

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema! O doamna ma acuza de insulta si calomnie...nu am discutat cu doamna respectiva niciodata, insa referitor la persoana ei de pe contul meu de facebook au fost trimise niste mesaje catre altre 2 persoane (rude cu aceasta, din cate stiu!) Acum sunt eu acuzata si ma intreb daca mesajele pe facebook sunt considerate probe in instanta...adica, nah...nu sunt singura cu acest nume pe facebook...si mai mult de atat, nu stie nimeni cine foloseste acest cont.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai curand, sa pot sta linistita.
Va multumesc!

Imi cer scuze, probabil am incadrat rau mesajul meu, insa nu stiu in ce categorie intra!