avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calomnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calomnie

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema! O doamna ma acuza de insulta si calomnie...nu am discutat cu doamna respectiva niciodata, insa referitor la persoana ei de pe contul meu de facebook au fost trimise niste mesaje catre altre 2 persoane (rude cu aceasta, din cate stiu!) Acum sunt eu acuzata si ma intreb daca mesajele pe facebook sunt considerate probe in instanta...adica, nah...nu sunt singura cu acest nume pe facebook...si mai mult de atat, nu stie nimeni cine foloseste acest cont.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai curand, sa pot sta linistita.
Va multumesc!

Imi cer scuze, probabil am incadrat rau mesajul meu, insa nu stiu in ce categorie intra!
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 13:20, 3 Ianuarie 2012
In temeiul RIL promovat de procurorul general al parchetului ICCJ insulta si calomnia nu mai sunt incriminate in actualul cod penal
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns!
Atat timp cat aceasta imi trimite mesaje de amenintare de pe un cont fantoma, nu cred ca va indrazni sa ma mai acuze si ca nu utilizez cum se cuvine acest site de socializare! Zic eu.. :hm:
Cris_yug a scris:

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema! O doamna ma acuza de insulta.................
de pe contul meu de facebook au fost trimise niste mesaje catre altre 2 persoane
(rude cu aceasta, din cate stiu!)

Acum
sunt eu acuzata
si......................................
ma intreb daca mesajele pe facebook sunt considerate probe in instanta...
...........

...........................................si mai mult de atat, nu stie nimeni cine foloseste acest cont.

Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai curand, sa pot sta linistita.
Va multumesc!

Conform citatelor mentionate ,rezulta urmatoarele:
-precizand ca,de pe contul dv(deci,se poate interpreta clar ca,dv.si nimeni altcineva nu putea sa va foloseasca contul fara parola dv.)s-au transmis mesaje calomnioase referitoare la o persoana ,pe care,conform citatului scris de dv.-o cunoasteti si ca un argument,si pe rudele acelei persoane care se afla pe site facebook .....
deci,
sunteti in cunostinta de cauza -Sigur si fara nici o Indoiala !
Acuzatiile care pot surveni in mare masura,sunt intemeiate si pot fi luate masuri impotriva dv.ca user pe acel site (in primul rand).
Persoana calomniata pe nedrept,poate sa obtina dreptul la Demnitate in orice instanta,in baza dovezilor ce le detine si a unui martor ,conform,Art. 72 Noul cod civil Dreptul la demnitate si Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane -Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente.
Cred ca,exista destule persoane -care isi permit sa denigreze si sa blameze persoane care sunt nevinovate si suporta acuzatiile unor persoane declasate social prin comportamentul abuziv al folosirii strategiilor de corupere prin diferite forme in sistemul online.

Ok, si care sunt acuzatiile care mi se pot aduce mie in conditiile in care eu nu am trimis nici un mesaj? In ceea ce priveste ultima parte (cu persoanele nevinovate), nu cred ca e cazul sa ne pronuntam daca nu stim despre ce este vorba!!!
Si ma gandesc ca faptul ca aceasta persoana foloseste in mediul virtual identitatea unei persoane apropiate mie nu o ajuta foarte mult.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Cris_yug, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce sa fac daca sunt acuzata de o prietena fara dovezi? nickoletac nickoletac povestea e putin cam lunga,,,sunt maritata am avut o relatie extraconjugala de care sotul meu stie,dar o prietena a postat o poza cu mine si cu respectivul ... (vezi toată discuția)
Cine poate da in judecata pentru calomnie/insulta in favoarea unui decedat ? euroloser euroloser Buna ziua Acum ceva timp am ajuns intamplator pe un site al unei sioniste care publica un articol de pe alt site, cu titlul [b]Parintele Cleopa, un cretin ... (vezi toată discuția)
Se pare ca marian godina ma da in judecata blueobelix blueobelix Nu e o gluma. Mister Marian Godina; ocupatie: eroul national al Romaniei ma ameninta ca ma va da in judecata si sa ma pregatesc . Ce e de facut in acest caz? ... (vezi toată discuția)