avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce sa fac daca sunt acuzata de o prietena fara dovezi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce sa fac daca sunt acuzata de o prietena fara dovezi?

povestea e putin cam lunga,,,sunt maritata am avut o relatie extraconjugala de care sotul meu stie,dar o prietena a postat o poza cu mine si cu respectivul baiat pe facebook,,,nu asta e problema,,,problema e ca sub poza a scris foarte multe acuzatii care nu sunt adevarate,,,cum ca m_am culcat cu un barbat care are vreo 50 de ani ,ca eu ma tavaleam cu altii in pat in timp ce sotul meu era la munca si mai multe de astea,,,a inceput sa vorbeasca cu cumnata mea pe internet si ii zice tot felul de prostii de genul,care nu sunt adevarate si nici nu are dovezi,,,ce as putea face in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: stamatestefan , utilizator 13:49, 25 Iunie 2012
Puteti formula o plangere penala impotriva persoanei care a publicat poza si textul. Plangerea o depuneti la Sectia de Politie din circumscriptia in care va aflati cu domiciliul
Nu cred ca veţi rezolva nimic dacă depuneţi plângere penală. Insulta, calomnia, nu mai sunt infracţiuni.
Adesaţi-vă instanţei civile şi solicitaţi despăgubiri şi încetarea acelor fapte care vă periclitează demnitatea, imaginea.
contactati facebook, ei sterg orice contine insulte, calomnii. Si nu mai umblati cu alti barbati.
Plângerea penalã rezolva de regula astfel de situaţii, care nu au legaturã cu „calomnia, insulta” cum eronat s-a postat mai sus. Mergeţi la Secţia de Poliţie din Circumscripţia zonei unde locuiţi şi cereţi sã vorbiţi cu un lucrãtor care se ocupã de zona dumneavoastrã. Acesta vã poate sfãtui ce sã faceţi în continuare.
Incercaţi sa evitaţi acţiunile civile. Dureazã mult, sunt devoratoare de bani şi suflete, şi mai mult, pot conduce la dezastre familiale. Dacã ceea ce aţi spus în mesaj este corect, mergeţi pe penal, şi nu pe civil, pentru cã riscaţi „sã sãpaţi prea adânc”...
Care ar fi temeiul de drept pentru o plângere penală, stimate coleg?
Chiar dacă acţiunea civilă durează şi costă, dacă utilizatoarea doreşteo reparaţie a prejudiciului de imagine suferit, mă tem că tot acţiunea civilă este soluţia.
Eu opinez că Art. 70-77 , 252-257 din Noul Cod civil, reglementează tocmai aceste atingeri aduse demnităţii , onoarei, vieţii private a persoanei şi care pot constitui temeiul de drept al unei acţiuni civile.
Utilizatoarea poate să încerce şi depunerea unei plângeri, ori a unei sesizări, însă , dacă acest demers nu va da rezultate, tot acţiunea civilă va fi soluţia.

Alte discuții în legătură

Hartuire, defaimare pe facebook kiko33 kiko33 eu sunt in proces cu o vecina de granatuirea propietatilor. In urma cu 2 zile si a postat o poza cu mine in care am fost etichetat \\" canibalul din odobesti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o persoana "nebuna" dupa comportamentul afisat aleena79 aleena79 sunt amenintata,urmarita eu si familia mea, insultata, jignita, calomniata, mi-a urmarit copilul si a fost lasata la el in clasa,de o doamna educatoare care ... (vezi toată discuția)
Jignirile de pe facebook, sanctionate sau nu? marius372000 marius372000 in cazul in care pe facebook mi-au fost adresate cuvinte urate sau lucruri neadevarate ce aduc atingere profesiei mele, exista vreun mod de sanctionare ... (vezi toată discuția)