avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Jignirile de pe Facebook, sanctionate sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Jignirile de pe Facebook, sanctionate sau nu?

in cazul in care pe facebook mi-au fost adresate cuvinte urate sau lucruri neadevarate ce aduc atingere profesiei mele, exista vreun mod de sanctionare legal?Exista temei legal pt depunerea unei plangeri la politie?
Nu puteti formula plangere la politie infractiunile de insulta si calomnie nu mai sunt sanctionate de legea penala aveti varianta unei actiuni in civil putand solicita daune morale.
Puteti in schimb incerca o actiune in temeiul art.72 si/sau art.74 din Codul civil (in functie de detaliile spetei)

Art. 72 - Dreptul la demnitate

(1) Orice persoana are dreptul la respectarea demnitatii sale.

(2) Este interzisa orice atingere adusa onoarei si reputatiei unei persoane, fara consimtamantul acesteia ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la replica raulkovacs07 raulkovacs07 Buna ziua! Intrebare mea este, daca intr-un articol publicat intr-un ziar local, scriitorul articolului atribuie unui grup de persoane niste atributii ... (vezi toată discuția)
Atingere adusa demnitatii, onoarei si reputatiei mojomojo mojomojo [quot]CCR a stabilit că abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal şi dezincriminarea, pe această cale, a infracţiunilor de insultă şi de calomnie, ... (vezi toată discuția)
Afirmatii calomniatoare Vlad2015 Vlad2015 Buna seara, am un prieten care are 15 ani si fara sa isi dea seama a facut anumite afirmatii despre o persoana de 21 de ani fara sa aibe dovezi. Acea persoana ... (vezi toată discuția)