avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Afirmatii calomniatoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Afirmatii calomniatoare

Buna seara, am un prieten care are 15 ani si fara sa isi dea seama a facut anumite afirmatii despre o persoana de 21 de ani fara sa aibe dovezi. Acea persoana a spus ca va deschide un proces pentru calomnie in potriva celui de 15 ani de si este minor. As dori sa stiu care sunt sanctiunile sau ce se va intampla in caz de orice ?
Vlad2015 a scris:

As dori sa stiu ... ce se va intampla in caz de orice ?

Asa cum ati expus povestea, nu se va intampla nimic deosebit.
Persoana de 21 de ani probabil stie ca poate face o cerere de chemare in judecata pentru atingeri aduse onoarei, demnitatii si reputatiei, daca are dovezi pentru a proba daunele pe care le poate cere, dispune de timp si bani.
Avand in vedere varsta ambilor, nu cred ca se va ajunge la raspunderea civila mentionata de mine.

Cod Civil Art. 72- Dreptul la demnitate

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.

(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jignirile de pe facebook, sanctionate sau nu? marius372000 marius372000 in cazul in care pe facebook mi-au fost adresate cuvinte urate sau lucruri neadevarate ce aduc atingere profesiei mele, exista vreun mod de sanctionare ... (vezi toată discuția)
Ce lege si ce articol din codul civil pot fi invocate intr-un ... ComN ComN Ce lege si ce articol din codul civil pot fi invocate intr-un proces de calomnie si jigniri. Multumesc. (vezi toată discuția)
Calomnie si insulta pe internet sorosporos sorosporos Buna ziua, As vrea sa stiu in cat timp imi expira dreptul de a actiona in judecata pe cineva care m-a insultat. Spre exemplu, daca pe un blog exista un text ... (vezi toată discuția)