avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Atingere adusa demnitatii, onoarei si reputatiei
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Atingere adusa demnitatii, onoarei si reputatiei

CCR a stabilit că abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal şi dezincriminarea, pe această cale, a infracţiunilor de insultă şi de calomnie, încalcă prevederile art. 1 alin. (3) şi ale art. 21 din Constituţia României, republicată, referitoare la unele valori garantate în statul de drept şi la principiul liberului acces la justiţie, corelat cu dreptul la un proces echitabil şi la un recurs efectiv, astfel cum acestea sunt reglementate în art. 6 şi 13 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale
.

ce optiuni sunt la indemina mea de a actiona proprietarul unui forum pe internet cu domeniu .ro care nu ia masuri de eliminare a calomniei proferate subsemnatului.?
Daca pe forumul respectiv apareti sub un pseudonom nu puteti fi calomniat daca se fac referiri la persoana dvs putand fii identificat cu nume,prenume se poate formula o actiune in civil pentru repararea prejudiciului moral savarsit.
In prima faza ar trebui sa aveti niste documente din care sa reiasa ca ati incercat, sa detensionati situatia, prin intelegere.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva detinatorului domeniului respectiv. Ar fi bine daca ati stii cine este detinatorul, pentru a usura actiunea de cautare a posesorului.
Am informatiile mentionate in amindoua posturile de sus. Cine ma poate reprezenta intr-o actiune contra forumului?
Puteti cauta un avocat care sa va reprezinte, pe urmatorul link: www.avocatnet.ro/content/con... =
ori pe Bursa de servicii avocatnet
www.avocatnet.ro/content/bc%...

Actiunea va fi pe civil, in temeiul art 72 si urmatoarele

Dreptul la demnitate

(1) Orice persoana are dreptul la respectarea demnitatii sale.

(2) Este interzisa orice atingere adusa onoarei si reputatiei unei persoane, fara consimtamantul acesteia ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat ceahlau ceahlau Caut un avocat din Piatra Neamt pentru a ma reprezenta in instanta intr-un proces civil de iesire din indiviziune(daca este cazul)Detalii la telefon. (vezi toată discuția)
Avocat specializat in contracte comodat, contracte de inchiriere ContSters341687 ContSters341687 Buna ziua, am nevoie de o persoana care cunoaste legislatia in domeniul comercial ptr redactare contracte de comodat, inchiriere ...etc...multumesc (vezi toată discuția)
Proces hartuire, caut avocat SashaPsk SashaPsk Am si eu nevoie de un avocat care sa ma ajute intr-un proces de hartuire, nu am idee deloc cum se procedeaza sau care sunt pasii dar vreau sa stiu daca am cu ... (vezi toată discuția)